Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Multifunkčné puzdro zmení GoPro na filmovú kameru

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 8. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Akčná kamera GoPro Hero môže sama o sebe nakrúcať dych berúce zábery, no ak ich chcete povýšiť na filmárske umenie, mohlo by vás zaujať nové multifunkčné puzdro ActionBox Cine. To je navrhnuté tak, aby to umožňovalo, s nastaviteľným tienidlom objektívu, rýchlo montážnymi filtrami a ďalšími funkciami.

Multifunkčné puzdro ActionBox Cine je kompatibilné s modelmi akčných kamier GoPro Hero 9, 10, 11 a 12. Na verziách pre akčné kamery Insta360 Ace Pro a DJI Osmo 3 a 4 sa údajne už pracuje. Toto zariadenie je pritom vyrobené predovšetkým z nylonového polyméru s hardvérom z nehrdzavejúcej ocele. Podobne ako puzdro pre Hero pomáha chrániť kameru v prípade pádu a iných udalostí, no dokáže toho aj oveľa viac.

Na hornej strane puzdra ActionBox sa nachádza tienidlo objektívu s nastaviteľným uhlom, ktoré sa dá utiahnuť na mieste pomocou skrutkovacej svorky, aby sa zabránilo odleskom objektívu. Navyše možno toto tienidlo sklopiť úplne dopredu a vytvoriť tak ochranný kryt na prednej strane kamery, keď sa nepoužíva.

Multifunkčné puzdro ActionBox Cine pre akčné kamery.

Puzdro navyše obsahuje kruhový polarizačný filter, ktorý sa umiestňuje nad objektív akčnej kamery GoPro Hero. Polaritu filtra používatelia nastavujú pomocou kolieska na boku puzdra. Súčasťou balenia sú tri štvorcové filtre s neutrálnou hustotou (ND8, ND16 a ND32), ktoré sa jednoducho nasadzujú a odnímajú z puzdra vďaka neodymovým magnetom v rámoch z leteckého hliníka. Až dva filtre pritom možno stohovať dokopy.

Vyrobila ich partnerská spoločnosť Camera Butter a sú vybavené ochranným sklom Gorilla Glass, ktoré je na oboch stranách potiahnuté nano vrstvou proti poškriabaniu, rozmazaniu a odleskom. Filtre sa v čase, keď ich nepotrebujete, uchovávajú v priloženom pevnom puzdre. A len na vysvetlenie, používajú sa spolu s polarizačným filtrom, nie namiesto neho.

Multifunkčné puzdro ActionBox Cine pre akčné kamery.

Koľajnicový držiak „cold shoe“ na jednej strane ActionBoxu umožňuje pripevnenie príslušenstva, ako sú mikrofóny, ktoré možno pripojiť k portu USB kamery pomocou dodaného zvukového adaptéra. Okrem toho je možné odobrať tienidlo objektívu a nahradiť ho druhou koľajnicou na pripevnenie svetiel alebo iných pomôcok.

Na spodnej strane puzdra sa nachádza otvor so štvrťpalcovým závitom na statív, spolu s výklopným držiakom v štýle GoPro.

Multifunkčné puzdro ActionBox Cine pre akčné kamery.

Multifunkčné puzdro ActionBox Cine pre akčné kamery je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. Získať sa dá za príspevok v sume od 119 USD (približne 109 EUR). Jeho pálnovaná maloobchodná cena je 165 USD (okolo 151 EUR). Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v decembri tohto roku. Samozrejme za predpokladu, že sa podarí vyzbierať požadovaná suma a všetko pôjde podľa plánov výrobcu.

Multifunkčné puzdro ActionBox Cine pre akčné kamery.