Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony FES Watch U: Hodinky s technológiou zobrazenia e-ink aj na remienku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď boli v roku 2014 prvýkrát predstavené hodinky FES Watch, upútali pozornosť svojim plne prispôsobiteľným displejom a remienkom s technológiou e-ink (elektronický atrament). Hoci to bolo zaujímavé zariadenie, nedokázalo vyťažiť maximum zo svojho potenciálu. Spoločnosť Sony však predstavuje nové hodinky FES Watch U, ktoré prinášajú širšiu škálu dizajnových návrhov zobrazenia prostredníctvom e-ink na displeji a remienku hodiniek.

Sony sa nechcela obmedzovať rôznymi prevedeniami, ktoré napodobňujú remienky z nerezovej ocele, kože a silikónu. Namiesto toho funkčnosť novej verzie flexibilného e-ink remienka dostala do vienka výrazné vylepšenie. Tak ako displej hodiniek, aj ich remienok môže používateľ prispôsobiť cez sprievodnú aplikáciu, v ktorej sa bude pri vydaní nachádzať 12 vzorov, pričom úložný priestor dokáže poňať 24 vzorov.

Spoločnosť Sony predstavila nové hoidkny FES Watch U s technológiou zobrazenie e-ink

Technológia e-ink je priateľská voči spotrebe batérie. Používatelia by mali byť schopní nosiť hodinky po dobu asi troch týždňov bez nabíjania. Batéria sa pritom do plna nabije za 2,5 hodiny pomocou priloženého držiaka.

Sony FES Watch U prostredníctvom e-ink zobrazujú rôzne vzory aj na remienku hodiniek

K dispozícii budú dva modely hodiniek FES Watch U. V bežnej verzii v bielom a striebornom prevedení, a v drahšej verzii Premium Black, teda v čiernom prevedení. Oba modely budú mať rovnakú váhu 70 gramov, s kruhovým displejom o priemere 43 milimetrov, ktorého hrúbka je 11,8 milimetra. Prémiový model bude odolnejší, vďaka iónovému pokovaniu a zafírovému sklu.

Dizajn vzorov hodiniek Sony FES Watch U sa dá jednoducho zvoliť cez sprievodnú mobilnú aplikáciu

Hodinky sú momentálne súčasťou start-up kampane prostredníctvom portálu First Flight od Sony. Do konca kampane zostáva 37 dní a doteraz sa podarilo vyzbierať 5 899 800 JPY (okolo 51 617 Eur) z požadovanej sumy 20 miliónov jenov (takmer 175 000 Eur). Základný model hodiniek v bielej alebo striebornej farbe je k dispozícii za cenu 49 680 jenov (cca 435 Eur), zatiaľ čo prémiový model stojí 59 940 jenov (cca 525 Eur).

Hodinky Sony FES Watch U budú dostupné v troch farebných prevedeniach