Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

K`Track: Bezbolestná kontrola glukózy v krvi

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
5. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S cukrovkou musí žiť každoročne čoraz viac ľudí a vraj celkový počet ľudí s cukrovkou je 415 miliónov. Samozrejme, pri upravenej strave a správne dávkovanom inzulíne, môžete jej negatívne účinky potlačiť, ale to vyžaduje presný monitoring hladiny cukru v krvi. Veľa pacientov s týmto onemocnením však ani zďaleka nedodržiava predpísaný počet meraní. Možno preto, lebo množstvo doterajších metód vyžadovalo aspoň minimálnu kvapôčku krvi a keď nie, tak neboli veľmi presné.

Firma PKvitality vyvinula inteligentné hodinky K'Track, ktoré dokážu kedykoľvek zmerať hladinu glukózy a výsledky zobraziť priamo na displeji, alebo cez aplikáciu v smartfóne. Je to možné vďaka vymeniteľnému modulu K'apsul, ktorý po vložení na spodnú stranu hodiniek môže cez pokožku bezbolestne merať, a to nespočetnekrát za deň.

Hodinky K`Track slúžia primárne pre meranie hladiny glukózy v tele nositeľa

Výdrž jednej takejto kapsule je ale len jeden mesiac, a potom ju treba vymeniť. Stále aj nad týmto drobným negatívom prevažuje fakt, že meranie je bezbolestné a neustále. Teda aj vďaka tomu sa človeku trpiacemu cukrovkou výrazne zľahčí život a dokáže proti tejto chorobe úspešnejšie bojovať.

Hodinky K`Track merajú glukózu pomocou vymeniteľného modulu K`apsul

Hodinky majú elegantný športový dizajn s kovovými prvkami a sú odolné voči všetkým poveternostným vplyvom. Hodinky sa dokážu spárovať s aplikáciou, ako v systéme iOS, tak aj v Androide. Zaujímavosťou je, že hodinky samozrejme nekončia len pri meraní hladiny cukru , ale sú to aj plnohodnotné športové hodinky, ktoré zmerajú počet krokov, prejdenú vzdialenosť či spálené kalórie.

Hodinky K`Track majú samozrejme aj športové funkcie pre meranie počtu krokov, prejdenej vzdialenosti či spálených kalórií