Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Konečne sa predávajú modulárne inteligentné hodinky Blocks

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Block sa dlhšiu dobu trápila s vývojom modulárnych inteligentných hodiniek s rovnomenným názvom. Aj preto sa rozhodla pre financovanie prostredníctvom start-up kampane a nakoniec sa našlo dostatok ľudí, ktorí vývoj a výrobu podporili. Výrobca na výstave CES 2018 oznámil, že prvé kusy budú konečne zasielané podporovateľom kampane, a ktorýkoľvek iný záujemca si toto šikovné nositeľné zariadenie môže zakúpiť tiež.

Napriek niekoľkým odkladom počas vývoja a výroby sa podarilo vývojárom zachovať pôvodný koncept modulárnych inteligentných hodiniek Blocks. Tie umožnia používateľovi meniť rôzne komponenty v závislosti od toho, čo momentálne vyžaduje alebo potrebuje. Či už ide o baterku, GPS modul, snímač srdcovej sekvencie, všetky moduly sa jednoducho dajú pridať do špeciálnej konštrukcie remienka hodiniek.

K dispozícii sú moduly obsahujúce rôzne senzory pre meranie prostredia, inteligentné tlačidlo pre spustenie prispôsobiteľných príkazov, spomínaný GPS modul, snímač srdcovej frekvencie a baterka. Pokiaľ nechce používateľ využívať tieto moduly a uprednostňuje tradičnejší vzhľad, môže k hodinkám pripojiť štandardné remienky.

Modulárne inteligentné hodinky Blocks sa konečne dostali do predaja.

Samotné hodinky sa môžu pochváliť 1,39 palcovým AMOLED displejom s rozlíšením 400 x 400 bodov s podporou vylepšenej verzie systému Andoid 8.0 Oreo pre smartfóny, batériou s kapacitou 350 mAh, ktorá by na jedno nabitie mala vydržať asi jeden a pol dňa. Používateľ má na výber z 25 rôznych ciferníkov, alebo si môže navrhnúť vlastný. Hodinky Blocks sú odolné voči vode a prachu, no nedá sa s nimi sprchovať alebo plávať.

Práca so softvérom by mala byť do značnej miery podobná so systémom Android Wear, pričom väčšina aplikácií na pripojenom smartfóne s operačným systémom iOS alebo Android dokáže zobrazovať upozornenia a ponúka obmedzenú interaktivitu. Hodinky tiež podporujú IFTTT a digitálnu asistentku Amazon Alexa.

Modulárne inteligentné hodinky Blocks sa konečne dostali do predaja.

Výrobca chce v budúcnosti pridať ďalšie remienkové moduly a dúfa, že sa pripojí viac vývojárov, ktorí zapracujú na kompatibilite v aplikáciách pre oba operačné systémy. Modulárne inteligentné hodinky Blocks sa samé o sebe predávajú za 259 dolárov, s ďalšími modulmi za 35 dolárov za kus, pričom je potrebné zakúpiť aspoň štyri pre vytvorenie kompletného remienka. Predbežné objednávky sú už spustené a spoločnosť Blocks sľubuje dodávku v prvom štvrťroku 2018.

Modulárne inteligentné hodinky Blocks sa konečne dostali do predaja.