Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Jagger & Lewis predstavili prístroj, ktorý zlepší diagnostiku psov

Jagger & Lewis predstavili prístroj, ktorý zlepší diagnostiku psov
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
31. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pes býva často braný už ako člen rodiny a určite ste už mnohokrát počuli, ako si niekto povzdychol, že v budúcom živote chce byť svojim psom. No ako pri každej živej bytosti sa stáva, že ochorie alebo má úraz. Vtedy samozrejme majitelia okamžite idú za veterinárom, aby im povedal čo majú robiť. Sú však aj ochorenia, ktoré sa nedajú na prvý pohľad rozpoznať. A pes, ten nemý priateľ človeka, jednoducho nepovie, čo mu je. Celá ťarcha presnej diagnostiky tak ostáva na veterinárovi. Týmto doktorom však prichádzajú na pomoc špecialisti z Jagger & Lewis, ktorí vyvinuli zariadenie Smart Dog Collar.

Ako už samotný názov napovedá, ide v preklade o inteligentný psí obojok. To však nie je celkom pravda. Teda inteligentný je, ale na obojok sa toto zariadenie len pripína. Je to neveľká krabička vyzbrojená senzormi, procesorom a batériou. Tú môžete pripevniť na akýkoľvek obojok, teda aj ten, ktorý už máte dlho kúpený.

Smart Dog Collar slúži ako zariadenie pre diagnostiku ochorení psov.

Tento prístroj potom pasívne monitoruje správanie psa a posiela údaje do aplikácie vo vašom smartfóne. Ten zasa posiela údaje do cloudu, kde sa ich ujme inteligentný softvér používajúci rôzne vyhodnocovacie algoritmy. Späť na smartfón sa vám potom vrátia aj prvé analýzy zdravotného stavu. Veterinár potom už len vyhodnotí tieto údaje, čo mu uľahčí určiť príčinu zhoršenia zdravotného stavu, ale dokonca aj prebiehajúce uzdravovanie sa pri hojení rany, či zlomeniny.

Zariadenie všetky dáta získava pomocou štyroch hlavných senzorov, akcelerometra, gyroskopu, magnetometra a dokonca aj mikrofónu.

Zariadenie všetky tieto dáta získava pomocou štyroch hlavných senzorov, akcelerometra, gyroskopu, magnetometra a dokonca aj mikrofónu. Ten vyhodnocuje intenzitu štekania, ako vie aj rozlíšiť bolestivé skučanie. Smart Dog Collar má len 35 gramov a tak si ho váš psík ani nevšimne. Je to samozrejme vode odolné zariadenie a batéria v ňom vydrží až 5 dní.

V prípade nejakých problémov teda môže Smart Dog Collar pomôcť vášmu štvornohému členovi rodiny, aby zasa veselo vrtel chvostom.

Veterinár už len vyhodnotí údaje, čo mu uľahčí určiť príčinu zhoršenia zdravotného stavu, ale dokonca aj prebiehajúce uzdravovanie sa pri hojení rany, či zlomeniny.