Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Univerzálny skladací nôž Everyday Blade vo vreckovom prevedení

Univerzálny skladací nôž Everyday Blade vo vreckovom prevedení
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Úžitkové nože nájdeme vo všemožných veľkostiach a tvaroch, no najmä pri tých rozmerovo menších sa vývojári doslova vybúrili a tak existujú aj nože v tvare a veľkosti mince či USB kľúča. Najnovším prírastkom v podobnom tóne je aj nôž Everyday Blade, ktorý jeho autori označili ako najmenší skladací nôž na svete.

Rovnako ako napríklad v prípade vreckového nožíka v tvare mince, aj skladací nôž Everyday Blade od spoločnosti Korcraft je navrhnutý tak, aby odľahčil záťaž tým používateľom, ktorí radi pri sebe nosia nôž počas dňa pre rôzne príležitosti. Nôž teda neponúka množstvo multifunkčných nástrojov naraz, ako je tomu v prípade švajčiarskych nožov, no jednoducho obsahuje jedinú sklápaciu čepeľ. Telo noža je vyrobené z kombinácie ocele a karbónu a jeho dĺžka so sklopenou čepeľou je 5 centimetrov.

Nôž Everyday Blade jeho autori označili ako najmenší skladací nôž na svete.

Čepeľ sa dostane do zloženej polohy pomocou otáčania zubov na ovládacom koliesku na jednej strane noža. Zuby majú takú veľkosť a tvar, aby sa dali jednoducho otáčať aj jedným prstom. Posuvný mechanizmus blokuje koliesko na mieste s vysunutou alebo zasunutou čepeľou. Nechýba klip pre zavesenie noža za opasok a dierka pre pridanie noža na kľúčenku, vďaka čomu sa ľahko prenáša počas pohybu.

Síce to nie je multifunkčný nástroj, no nôž je takpovediac univerzálny a flexibilný. Používateľ má totiž možnosť meniť samotné čepele len jednoduchým odstránením jedinej skrutky. Vo výbave Everyday Blade sa nachádza 12 druhov čepelí, ktoré podľa výrobcu môžete nájsť u predajcov náradia. Patria sem rôzne skosené, zakrivené alebo rovné čepele, z ktorých si každý majster vyberie tú vhodnú na prácu.

Telo noža je vyrobené z kombinácie ocele a karbónu a jeho dĺžka so sklopenou čepeľou je 5 centimetrov.

Spoločnosť Korcraft spustila start-up kampaň na portáli Kickstarter. Finančné príspevky od 15 dolárov vám prinesú jeden nôž Everyday Blade so súpravou šiestich náhradných čepelí. Za 29 dolárov môže získať nôž s kompletnou súpravou 12 rôznych čepelí. Vývojárom sa už podarilo prekročiť stanovený cieľ a tak by sa podporovatelia kampane mali svojich nových vreckových nožov dočkať vo februári 2019.

Vo výbave Everyday Blade sa nachádza 12 druhov čepelí rôznych tvarov na každú príležitosť.