Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hodinky od Garminu sú dôkazom, že hudba a šport idú dokopy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hudba je korením života a preto by sme ju mali mať čo najbližšie pri nás. Pri zariadení od výrobcu Garmin, s názvom vívoactive 3 Music, sa to už ani bližšie nedá. Garmin totiž integroval spojitosť s hudbou priamo do inteligentných náramkových hodiniek.

Vívoactive 3 Music má prehrávač mp3 súborov, ako aj úložisko pre až 500 skladieb. Obľúbenú hudbu, ktorá sa do hodiniek dostane po pripojení k počítaču cez USB port, si používateľ prehrá vo svojich Bluetooth slúchadlách. K dispozícii má pritom aj aplikáciu iHeartRadio, kde sú ďalšie skladby.

Svoju hudbu tak dokáže používateľ prehrať kdekoľvek, aj popri behu. Hodinky si v tomto smere dokonca prinášajú sériu technológií. Majú integrovaný GPS snímač pre rôzne športové aktivity. Stačí si len zvoliť jednu z viacerých predinštalovaných, ako je napríklad beh, cyklistika, chôdza, veslovanie, plávanie, golf, či lyžovanie, prípadne si pridať aj ďalšie.

Medzi športmi sa zariadenie veľmi svižne orientuje pomocou technológie Move IQ, ktorá ich rozpoznáva a dokáže tak zaznamenať každý pohyb. Aj keď hodinky fungujú autonómne, predsa len ich výrobca vybavil bezdrôtovým spojením so smartfónom, cez aplikáciu Garmin Connect. Tá rozširuje ich možnosti aj o notifikácie k SMS správam či emailom, prípadne o notifikácie prichádzajúcich a zmeškaných hovorov, ale aj o správy o monitoringu kvality spánku.

Hodinky Garmin vívoactive 3 Music.

So zdravím súvisí aj ďalšia dôležitá technológia, a tou je snímač pulzu Garmin Elevate. Jeho ostatná generácia sa v prúdení krvi vyzná opäť o niečo presnejšie. Používateľ sa však dostane aj k informáciám o jeho psychickej pohode, keďže vívoactive 3 Music monitoruje aj úroveň stresu.

Hodinky sú pritom navrhnuté tak, aby sa dali nosiť 24 hodín denne a informovali o dosiahnutých cieľoch. V súvislosti s namáhaním a odolnosťou poteší, že sú odolné a vodotesné na 5 atmosfér. A displej je vďaka svojej technológii dobre čitateľný aj na priamom slnku.

V neposlednom rade stojí za zmienku aj to, že hodinky Garmin vívoactive 3 Music sú vybavené technológiou Garmin Pay, čiže sa s nimi dá bezdotykovo platiť, a tak sa v nich, okrem mnohých funkcií, ukrýva aj peňaženka. Jedným slovom ide o multi účelové zariadenie, ktoré môže mať používateľ naozaj neustále pri sebe.