Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fitbit Charge 3 vám pomôže poznať vaše telo a porozumieť zdraviu

Fitbit Charge 3 vám pomôže poznať vaše telo a porozumieť zdraviu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najnovší náramok Charge 3 pre monitorovanie fyzickej aktivity z dielne spoločnosti Fitbit dostal vylepšený dizajn s väčším plne dotykovým displejom a jeho portfólio monitorovacích schopností sa rozšírilo. Dalo by sa povedať, že vďaka tomu sa Charge 3 približuje skôr k inteligentným hodinkám ako k fitness náramkom. Samotný výrobca svoj produkt označil za najvyspelejšie monitorovacie zariadenie. Pozrime sa, čím toto odvážne tvrdenie môže podporiť.

Nositeľné zariadenie Fitbit Charge 3 má čiernobiely plne dotykový displej, ktorý po spárovaní môže zobraziť upozornenia z vášho smartfónu a používateľ dokonca cez neho môže odpovedať na správy, teda zatiaľ len v prípade smartfónov s operačným systémom Android. Výrobca sľubuje aj podporu aplikácií tretích strán, ktoré sa vraj už pripravujú a čoskoro budú dostupné. Náramok môže byť za príplatok vybavený aj čipom NFC pre mobilné platby. Bezplatne získal aj vodotesnosť do hĺbky až 50 metrov.

Fitness náramok Fitbit Charge 3.

V porovnaní s predchádzajúcou generáciou je Charge 3 tenší a ľahší, pričom hlavné telo je vyrobené z hliníka a nie z nehrdzavejúcej ocele. Displej je o 40 percent väčší a jeho rozlíšenie je vyššie, navyše je plne dotykový. Vylepšenia sa dočkala aj výdrž batérie, ktorá je udávaná až na sedem dní na jedno nabitie. Na výber je množstvo farebných prevedení a materiálov remienkov od silikónu, cez kožu až po textíliu.

Fitness náramok Fitbit Charge 3.

Čo sa týka monitorovacích funkcií, tak okrem klasického rátania prejdených krokov a spálených kalórií dokáže Fitbit Charge 3 sledovať srdcovú frekvenciu, spánkovú aktivitu či monitorovať plávanie. Používateľ môže zaznamenať rôzne typy cvičení a súťažiť s priateľmi. To stále nie je nič výnimočné a tak výrobca do zariadenia pridal aj snímač SpO2, ktorý monitoruje hladinu kyslíka v krvi. To by malo umožniť lepšie sledovanie rôznych fáz spánku a upozorniť používateľa napríklad na príznaky spánkovej apnoe.

Nový fitness náramok Fitbit Charge 3 sa dá predbežne objednať priamo cez výrobcu za 149,95 dolárov bez NFC čipu (s čipom si treba pripraviť o 20 dolárov viac). Distribúcia je naplánovaná na október.

Fitness náramok Fitbit Charge 3.