Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vysúvací nôž Prybid Utility vám poskytne ďalších 7 nástrojov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vysúvacie vymeniteľné čepele nožov, ktoré sa vyznačujú bezpečnosťou a jednoduchosťou, sú obľúbeným nástrojom pre každého, kto potrebuje vykonávať bežné rezacie práce. Najnovší vysúvací nôž Prybrid Utility od spoločnosti Gerber Gear má však v rukáve niekoľko ďalších trikov. Vo vreckovom balení si totiž prináša ďalších až sedem nástrojov.

Vysúvací nôž Prybrid Utility meria na dĺžku 10,8 centimetrov a váži 82 gramov. Už podľa názvu sa dá tušiť, že bol skonštruovaný tak, aby fungoval ako hybridný nástroj. Na jednej strane prináša štandardnú výsuvnú vymeniteľnú čepeľ pre rezanie, zatiaľ čo na opačnej strane sa nachádza nástroj na páčenie.

Vysúvací multifunkčný nôž Prybrid Utility.

Ten je navyše navrhnutý tak, aby jeho rôzne hrany a drážky umožnili používateľom vykonávať rôzne úlohy. Medzi jeho funkcie patrí odizolovanie káblov, vyťahovač klincov, malý a veľký plochý skrutkovač a ako už býva pri multifunkčných nástrojov zvykom, aj „nevyhnutný“ otvárač na fľaše.

Jedným z obzvlášť zaujímavých aspektov dizajnu vysúvacieho noža Prybord Utility je rezačka káblov, ktorá je zabudovaná do samotnej rukoväte. S jej pomocou môže používateľ jednoduchým spôsobom odrezať povrázok, tenké lano alebo kábel, aj keď je čepeľ noža bezpečne zastrčená v tele.

Vysúvací multifunkčný nôž Prybrid Utility.

Spoločnosť Gerber Gear sa tiež rozhodla ponúknuť o niečo menšiu verziu s názvom Prybrid X. Tento mierne lacnejší variant, ktorý obsahuje rovnaké funkcionality ako jeho brat Prybrid Utility, prichádza s parašutistickou šnúrou (označovaná aj ako Paracord), ktorá je omotaná okolo tela noža. Prináša tak alternatívnu možnosť uchopenia spolu s využitím ako bodu pre dĺžkou paracordu omotanou okolo tela kvôli alternatívnej možnosti uchopenia noža, spolu s možnosťou pripojenia na prívesok na kľúče.

Nový vysúvací multifunkčný nôž Prybrid Utility má cenu 25 dolárov, zatiaľ čo model Prybrid X má cenovku 23 dolárov. Obe verzie sú už teraz k dispozícii na stránkach výrobcu.

Vysúvací multifunkčný nôž Prybrid Utility.

Vysúvací multifunkčný nôž Prybrid X.