Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S VentaPak nebude mať nositeľ batohu spotený ani otlačený chrbát

S VentaPak nebude mať nositeľ batohu spotený ani otlačený chrbát
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Batohy na každodenné používanie sú určite šikovné na prenášanie rôznych potrebných vecí, no často zanechajú používateľov chrbát príliš horúci a spotený, alebo sa doň zaboria, ak prepravuje ťažší či vyčnievajúci náklad. Riešenie prináša zaujímavé príslušenstvo pre batohy VentaPak.

VentaPak je v podstate vytvarovaná mriežkovaná doska z polyesterovej sieťoviny, ktorá je pripevnená k obdĺžnikovému hliníkovému rámu, ktorý je potiahnutý mäkkou neoprénovou penou. Pomocou integrovaných spôn a remienkov s nastaviteľnou dĺžkou sa dá toto príslušenstvo pripevniť k zadnej strane batohu tretej strany.

Cieľom tohto zariadenia je, že vytvorí priedušný priestor medzi hlavným batohom a používateľom, pričom bude udržiavať jeho chrbát chladný a suchý a zároveň zabráni tomu, aby do neho nezabárali tvrdé predmety v batohu. Druhý menovaný atribút sa týka predovšetkým cyklistov, ktorí majú počas jazdy svoj chrbát zakrivený a viac tak tlačí na zadnú stranu batohu.

Príslušenstvo VentaPak je kompatibilné so širokou škálou batohov.

Vývojári tvrdia, že VentaPak by mal tiež zlepšiť držanie tela používateľa pri nosení batohu. Dizajn tohto príslušenstva totiž spôsobuje, že ramenné popruhy batohu sa sťahujú priamo dozadu na plecia nositeľa, takže jeho ramená sa neprekrúcajú dopredu. Anatomicky zakrivená sieťovina tiež poskytuje podporu dolnej časti chrbta a bedrovej oblasti.

VentaPak je momentálne súčasťou prebiehajúcej start-up kampane na portáli Kickstarter. Získať sa dá za podporu vo výške 28 dolárov, čo o 30 percent menej, ako bude plánovaná maloobchodná cena. Distribúcia prvých kusov by sa mala začať už v októbri.

Príslušenstvo VentaPak je kompatibilné so širokou škálou batohov.