Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktný račňový nástroj Wheel Driver sa dá vložiť do vrecka

Kompaktný račňový nástroj Wheel Driver sa dá vložiť do vrecka
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Račne s gola hlavicou určite uľahčia utiahnutie alebo uvoľnenie tuhých skrutiek, no nie vždy sa dajú vopchať do vrecka alebo pripnúť na opasok. Aj preto vznikla nová kompaktná račňa Wheel Driver, ktorá sa pohodlne zmestí do dlane.

Vyrobila ju španielska spoločnosť Micaton Ergonomics, ktorá sa špecializuje na náradie. Ako už názov napovedá, račňa Wheel Driver sa podobá na miniatúrne koleso automobilu. Má hliníkové centrálne telo, do ktorého vnútra sa dajú vložiť titánové bity, zatiaľ čo vonkajšiu stranu obopína gumený krúžok. Používatelia račňu využijú tak, že najskôr umiestnia jeden koniec násady držiaka skrutkovacích bitov do stredu kolesa a potom do tohto držiaka vložia vybraný skrutkovací bit. Následne už len stačí ručne otáčať nástrojom dopredu a dozadu.

Kompaktná vrecková račňa Wheel Driver.

V závislosti od toho, do ktorého smeru je nastavený račnový mechanizmus so 72 zubami (prepínač je umiestnený na zadnej strane nástroja), vykonaná akcia buď utiahne alebo uvoľní skrutku. Podľa spoločnosti Micaton Ergonomics vie nástroj Wheel Driver poskytnúť krútiaci moment viac ako 22 Nm a disponuje 5-stupňový račňovým oblúkom.

Kompaktná vrecková račňa Wheel Driver.

Základná súprava sa dodáva so šiestimi bitmi a magnetickým držiakom skrutiek, zatiaľ čo celá sada obsahuje ďalších 10 bitov. Obe sú v súčasnosti predmetom startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dajú získať za 33, respektíve 50 euro. Zahájenie distribúcie prvých kusov je naplánované na apríl 2021.

Kompaktná vrecková račňa Wheel Driver.