Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pracovný nôž z titánu Sideslip má minimum pohyblivých častí

Pracovný nôž z titánu Sideslip má minimum pohyblivých častí
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Osvedčený pracovný nôž so zasúvacou čepeľou je pre mnohých užitočným nástrojom a v priebehu rokov si prešiel mnohými zmenami. Kalifornská startup spoločnosť Aerocrafted teraz predviedla obzvlášť minimalistický model, ktorý sa zbavuje spojovacích prvkov a väčšiny pohyblivých častí pre dvojdielne štýlové a jednoduché riešenie.

Vývojári zo spoločnosti Aerocrafted sú malý tím pilotov a leteckých inžinierov, ktorí svoje odborné znalosti zužitkovali na vytvorenie toho, čo čo považujú za ideálny pracovný nôž, nazývaný ako Sideslip. To znamenalo prispôsobenie materiálov a metód používaných pri navrhovaní leteckých systémov na výrobu nástroja z titánu triedy 5, ktorý má hmotnosť len 12 gramov. Vyznačuje sa elegantným hladkým valcovaným povrchom, aby sa minimalizovalo jeho opotrebovanie.

Pracovný minimalistický nôž z titánu Sideslip.

Rámová konštrukcia noža Sideslip udržuje hmotnosť na minime a nástroj je prepojený s bronzovým posúvačom. Rám noža má len dve pohyblivé časti, čo znamená, že čepeľ sa dá vymieňať bez nutnosti použitia náradia. Výrobca tvrdí, že bronzový posúvač pri pri používaní vytvára prirodzenú patinu, zatiaľ čo čepeľ je chránená drážkou na šetrenie hrán, keď je zasunutá do spodnej časti rámu.

Pracovný minimalistický nôž z titánu Sideslip.

Celkové rozmery noža Sideslip sú 6,8 x 2,1 x 0,7 centimetrov, pričom obsahuje aj sponu na zavesenie za opasok alebo vrecko, a tiež krúžok na umiestenie noža na kľúče pre pohodlné možnosti prenášania. Pracovný minimalistický nôž z titánu Sideslip sa dá získať za 98 dolárov, pričom je dostupný vo variantoch pre pravákov aj ľavákov.

Pracovný minimalistický nôž z titánu Sideslip.