Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Na pohotovosť vás už aj na Slovensku dovedú Google Glass

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
18. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak sa nachádzate v cudzom meste a netušíte, kde sa nachádza najbližší lekár, potom by vám mohla pomôcť nová aplikácia od poisťovne Dôvera. Je to prvá podobná „vychytávka“ na Slovensku, kedy vás môžu k lekárskej pomoci navigovať Google Glass či hodinky Sony SmartWatch 2.

Poisťovňa Dôvera už pred časom spustila svoju bezplatnú mobilnú aplikáciu, ktorá plní funkciu zdravotnej karty, preukazu poistenca, zobrazuje otváracie hodiny pohotovostí, lekární a má aj iné užitočné funkcie. Rýchle informácie v mobile môžu byť rozhodujúce v dôležitých okamihoch. Táto aplikácia spolupracuje s Androidom aj iOS. Aplikácia bola ocenená odbornou porotou medzinárodného IT kongresu ITAPA 2013, kde získala dve ceny.

Dôvera teraz rozširuje dostupnosť svojej aplikácie aj o ďalšie platformy – pribudla možnosť využitia Google Glass, ktorú si už dnes môžete stiahnuť z webu dovera.sk. Ďalšími v poradí sú hodinky Sony SmartWatch 2, ktorých aplikácia bude spustená o pár týždňov. Na jeseň sa okrem toho chystá ďalšia podpora viacerých typov hodiniek.

Aplikácia ponúka lokalizáciu vlastnej polohy v prípade úrazu či nehody, alebo možnosť vyhľadanie najbližšej pohotovosti, lekárne. To môže byť záchranou pre všetkých, ktorí sa práve nachádzajú v cudzom meste.

Hodinky zobrazia po spustení aplikácie ikonu zeleného kríža. Ak naň kliknete, zobrazia sa najbližšie pohotovosti a lekárne. Dajú sa prehliadať, je v nich zaznamenaná adresa i otváracie hodiny. Priamo cez hodinky sa dá spustiť navigácia a telefón vás pomocou Google Maps zavedie k vybranému objektu. Ak ste v neznámom prostredí, je to v prípade núdze naozaj nápomocné v prípade bolesti zobov či nehody. 

Google Glass rozširujú funkcionalitu hodiniek a smartfónu. Zadáte hlasový príkaz „I need a doctor“ a môžete rovno zavolať pohotovostnú službu 112. Povel „Find a Pharmacy“, zobrazí najbližšie lekárne. Pomocou dotykovej plochy na Glass sa na vybrané miesta môžete nechať navigovať. Pred vami sa vďaka displeju zobrazia súradnice, vzdialenosť k cieľu, ale aj odhadovaný čas príchodu.