Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Detská autosedačka, ktorá zvukovým signálom zachraňuje deťom život

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
16. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Podľa prieskumov, priemerne každých 9 dní zomrie jedno dieťa po tom, ako ho rodičia jednoducho zabudnú v aute. Tieto hrozivé štatistiky potvrdzujú aj prípady zaznamenané na Slovensku a v okolitých krajinách. Spoločnosť Evenflo SensorSafe sa rozhodla zabrániť týmto hrozivým prípadom a vyvinula detská autosedačku Advanced SensorSafe Embrace DLX, ktorá dokáže upozorniť vodiča či spolucestujúceho na prítomnosť dieťaťa v aute.

Obeťami „zabúdania“ sú práve bábätká a malé deti, ktoré počas jazdy zaspia a vodič, myšlienkami ponorený do svojho denného režimu, zabudne registrovať ich prítomnosť.

Advanced SensorSafe Embrace DLX funguje na báze bezdrôtového prijímača a inteligentného hrudného klipu. Bezdrôtový prijímač komunikuje s hrudným klipom cez štandardné rádiové frekvencie. Ak sa náhodou dieťa počas jazdy samo odopne, systém na to upozorní zvukovým signálom. Zvukový signál v podobe jemných tónov vydá autosedačka aj pri vypnutí motora, aby sa vodič prebral zo zamyslenia a predišiel tak fatálnym následkom, ktoré zvyčajne nastanú po ponechaní dieťaťa vo vozidle, najmä v horúčavách.

autosedačka, detská autosedačka, bezpečnosť, deti, dieťa, bábätko, bábätká, zvuková signalitácia, zdravie

Sedačky Evenflo SensorSafes sú navrhnuté tak, aby spĺňali najprísnejšie bezpečnostné normy. Sú testované nad rámec priemyselných štandardov, ako je napríklad rotácia vozidla a jeho prevrátenie na strechu a miera následných zranení dieťaťa. Sedačka obsahuje až 3 ochranné vrstvy, ktoré odolávajú bočným nárazom až s 50% väčšou silou. Okrem toho, sedačky Evenflo sú certifikované aj na použite počas cestovania lietadlom.

Myslelo sa aj na jednoduchú manipuláciu a inštaláciu do vozidla. Sedačka SensorSafe Embrace sa ukotvuje do vozidla proti smeru jazdy a je určená pre hmotnosť dieťaťa od 2 do 16 kg. Pre bezpečné ukotvenie je vybavená bočnými push-on konektormi a západkou, a tak by mali jediným kliknutím dosadnúť na svoje miesto. Vnútro sedačky je vyrobené z hrejivého polstrovaného materiálu pre maximálny komfort dieťaťa.

Práve preto sedačka Advanced SensorSafe Embrace DLX získala viaceré bezpečnostné ocenenia v roku 2016 za bezpečnosť a pohodlie.