Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S kefkou Bristly si aj váš pes môže zuby čistiť samostatne

S kefkou Bristly si aj váš pes môže zuby čistiť samostatne
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čistenie zubov pred spaním môže byť pre niektorých ľudí vecou, do ktorej sa príliš nehrnú. No a teraz si zoberte, čo ak treba pravidelne čistiť zuby ešte aj štvornohému miláčikovi? Zanedbanie tejto povinnosti pritom môže viesť k vážnym problémom, ale aj k vysokým účtom za služby veterinára, nehovoriac o tom, že čistenie zubov v ambulancii je pre psov príliš stresujúce. Našťastie je tu nový nástroj s názvom Bristly, ktorý umožní psom, aby sa o ústnu hygienu postarali sami.

Myšlienkou nového nástroja na čistenie zubov Bristly je, že namiesto naháňania psa po dome a jeho držania počas čistenia klasickými zubnými kefkami pre zvieratá, si pes môže hravou a nestresujúcou formou očistiť zuby samostatne.

Je to možné preto, že zubná kefka Bristly má podobu hračky vyrobenej z prírodnej gumy, ktorá má mäsovú príchuť, aby prilákala vášho štvornohého miláčika. Kefka je pokrytá množstvom štetín a obsahuje aj zásobník, ktorý môže byť naplnený zubnou pastou. Keď sa pes vrhne na Bristly, dostane do úst dávku zubnej pasty a gumené štetiny sa postarajú o vybratie kúskov jedla a čokoľvek iného, čo sa dostalo do úst psa.

Zubná kefka Bristly má podobu hračky vyrobenej z prírodnej gumy, ktorá má mäsovú príchuť.

Namiesto toho, aby sa psi snažili prežúvať Bristly kedykoľvek a ako dlho sa im zachce, výrobca odporúča, aby sa tento nástroj používal po dobu piatich minút denne pod dohľadom majiteľa. Pravidelné čistenie by pritom malo zabrániť vzniku ochorení v ústnej dutine, ktoré pochádzajú zo zápalu ďasien a hromadenia sa špiny a zubného kameňa v ústach zvieraťa. Tiež by váš štvornohý miláčik mohol mať o niečo sviežejší dych.

Kefka Bristly je pokrytá množstvom štetín a obsahuje aj zásobník, ktorý môže byť naplnený zubnou pastou.

Nová špeciálna zubná kefka Bristly je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 21 dolárov. Vývojárom sa už podarilo získať niekoľko násobok požadovanej sumy a ak všetko pôjde podľa plánov, distribúcia prvých kusov by sa mala začať v októbri tohto roku. K dispozícii sú tri veľkosti pre rôzne typy psov, spolu s extra odolnou verziou pre silných „prežúvačov“.

Keď sa pes vrhne na Bristly, dostane do úst dávku zubnej pasty a gumené štetiny sa postarajú o vybratie kúskov jedla a čokoľvek iného, čo sa dostalo do úst psa.