Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zrkadlo s 3D kamerou vám prezradí či napreduje vaša telesná premena

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Americká spoločnosť Naked Labs spustila dodávku svojho inteligentného zrkadla s 3D skenerom a rotujúcou váhou. Zrkadlo je prepojené s mobilnou aplikáciou, ktorej zobrazí naskenovaný 360 stupňový 3D model vášho tela a potom sleduje jeho hypotetickú zdravú premenu (ak sa používateľ venuje športu a zdravej výžive).

Celý systém Naked je pritom zložený z troch kusov. Prvým je inteligentné zrkadlo s integrovanými tromi priestorovými snímačmi Intel RealSense, ktoré dokážu skenovať objekty v troch rozmeroch. K dispozícii je tiež zabudovaný laser, ktorý slúži ako také pomocné ukazovadlo, aby sa používateľ mohol zakaždým nastaviť do perfektnej pózy. Integrovaný procesor sa zase postará o spracovanie každej snímky s veľkosťou 4 GB a jej skomprimovanie do použiteľného 3D modelu.

Inteligentné zrkadlo Naked s integrovanými tromi priestorovými snímačmi Intel RealSense dokáže skenovať používateľa v troch rozmeroch.

Druhou časťou systému je rotačná váha, ktorá funguje na tvrdých aj kobercových podlahách. Má v sebe zabudovanú batériu, s ktorou nabíja aj zrkadlo. Pre vytvorenie 3D modelu sa používateľ postaví na rotačnú váhu pred zrkadlom a zaujme správnu pózu. Váha sa potichu otáča po dobu 15 sekúnd, počas ktorej zrkadlo skenuje každý centimeter vášho tela, čiže vytvára 3D sken v dosť vysokom rozlíšení. Meria sa obvod krku, ramien, hrudníka, horných končatín, pása, brucha, bokov, horných a stredných stehien a členkov.

Pre vytvorenie 3D modelu sa používateľ postaví na rotačnú váhu pred zrkadlom a zaujme správnu pózu.

Počas následného procesu vytvárania 3D modelu sa dáta posielajú prostredníctvom Wi-Fi alebo Bluetooth pripojenia do tretej časti systému Naked, ktorým je, ako už isto tušíte, sprievodná mobilná aplikácia. Vytvorený model sa využije pre meranie percentuálneho podielu telesného tuku, vrstvy tuku a váhy. Používateľ získa podrobné metriky, s pomocou ktorých môže posúdiť vývoj jeho celkového zdravia a motivuje ho to v pokračovaní prekonávania stanovených cieľov pri cvičení.

Systém Naked sa predáva za 1 395 dolárov a tak sa zrejme skôr objaví niekde vo fitness centrách ako v domácnostiach. Využitie by si tiež mohol nájsť napríklad aj pre zákazkové šitie odevov, ktoré tak sadnú lepšie na telo.

Sprievodná aplikácia zobrazí nameraný 3D model spolu s dôležitými telesnými metrikami, ktoré slúžia ako prehľad a motivácia pre ďalší vývoj smerom k zdravému telu.