Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Posteľ od Fordu udrží spiaceho partnera na jeho strane

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Automobilka Ford sa venuje aj zaujímavým projektom, pri ktorých využíva automobilové technológie. Najnovšie využili vývojári automobilový asistenčný systém pre vytvorenie postele Lane-Keeping Bed, ktorá presúva spiaceho partnera späť na jeho polovicu postele.

Posteľ Ford Lane-Keeping Bed vychádza zo štúdií, ktoré poukazujú na to, prečo je potrebné udržať spiaceho partnera na jeho vlastnej polovici. Inžinieri z automobilky zistili, že jedna zo štyroch osôb vo vzťahu spí lepšie sama, a že nedostatok spánku spôsobený „sebeckým“ partnerom môže viesť k únave, podráždeniu a nehodám. Niektoré páry to riešia samostatnými lôžkami, no udržať páry spolu je podľa Fordu rovnako dôležité.

Z toho dôvodu vývojári využili asistenčnú technológiu pre udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu (odtiaľ vychádza aj anglický názov postele). Posteľ otáča s pomocou motorizovaného systému svojim matracom, čím centruje spiacich na lôžku. Pozície spiaceho človeka sa zisťujú prostredníctvom zabudovaných senzorov, ktoré merajú hmotnosť. Senzory pracujú na podobnom princípe ako radarové a kamerové senzory v automobiloch Ford, ktoré sú vybavené asistenciou pre vedenie vozidla v jazdnom pruhu a udržiavajú v strede medzi vyznačenými pruhmi.

Inovatívna posteľ Lane-Keeping Bed je súčasťou programu Ford Interventions, ktorý je určený na riešenie každodenných problémov s pomocou automobilových technológií. V rámci programu vzniklo už niekoľko projektov, ako je napríklad búda pre psov, ktorá je vybavená technológiou potláčania okolitého hluku a zabezpečí pokoj pre vášho domáceho miláčika aj počas silvestrovskej noci.

Posteľ Ford Lane-Keeping Bed