Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Maremed nasimuluje zdravý morský vzduch priamo vo vašej domácnosti

Autor:
Lubo Straka
Zverejnené:
3. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nejeden astmatik už dostal nepochybne viac krát radu od svojho lekára, že na jeho dýchacie problémy mu pomôže morský vzduch. Dva týždne zámorskej dovolenky však všetko nevyriešia a opakované návštevy pobrežia sú poriadne drahé. Možno aj preto sa nemeckí vývojári zamysleli nad tým, ako priniesť nielen morský vzduch priamo do našich domovov. A riešenie? Volá Maremed.

Astma je jedno z najbežnejších ochorení a na svete trápi viac ako 300 miliónov ľudí. Jednou z príčin je aj zvyšujúce sa znečistenie vzduchu. Práve návšteva mora môže prispieť k čiastočnému zlepšeniu zdravia. Pozitívny efekt na dýchacie cesty prináša slaný vzduch s minerálmi.

Nemecká spoločnosť Beurer to zobrala ako výzvu a vytvorila zariadenie, ktoré je vlastne simulátorom morského vzduchu. Maremed je kompaktný prístroj, vysoký necelých 40 centimetrov, ktorý funguje na princípe čistenia a zvlhčovania vzduchu. Za všetkým je však náplň tohto zariadenia. Pozostáva zo zmesi vody a špeciálnej morskej soli, ktorá obsahuje viac ako 65 účinných komponentov.

Zmes z nádržky sa potom dostáva do vzduchu pomocou ventilátora, čiže sa odparuje v mikro podobe, podobne ako v prírode. Čisteniu pritom pomáha aj UVC lampa, ktorá likviduje 99% baktérií a vírusov vo vzduchu. No a navyše sa vzduch pri zvlhčovaní ešte aj ionizuje. 6 litrová nádržka dokáže pokryť potreby izby s plochou 50 metrov štvorcových.