Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S priehľadným respirátorom LEAF sa môžete opäť usmiať na svet

S priehľadným respirátorom LEAF sa môžete opäť usmiať na svet
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pandémia COVID-19 spôsobila, že rúška, tvárové masky či respirátory sa stali súčasťou našich životov. Nový respirátor LEAF sa vyznačuje tým, že je prehľadný a umožní tak aj neverbálnu komunikáciu, zatiaľ čo jeho účinný HEPA filter série U blokuje až 99,9997% častíc do veľkosti 0,3 mikrónu.

Priehľadný respirátor LEAF je od základu navrhnutý na opätovné použitie. Vymeniteľný HEPA filter poskytuje ochranu N99 + (FFP3) a môže sa pochváliť väčšou plochou, ktorý zaistí väčší prietok filtrovaného vzduchu ako iné respirátory. Životnosť je udávaná na jeden mesiac.

Okrem filtrovania škodlivých častíc zo vzduchu, respirátor LEAF tiež obsahuje aktívnu samo-dezinfekčnú technológiu, ktorá po stlačení tlačidla ničí baktérie a vírusy pomocou klinicky overenej technológie sterilizácie UV-C. Vonkajší povrch respirátora je tiež ošetrený hydrofóbnym a antimikrobiálnym nanokovovým povlakom, ktorý ničí až 99,99% mikróbov, s ktorými príde do styku a kvapôčky vody z neho okamžite skĺznu. Vnútorný povrch respirátora je potiahnutý permanentným hydrofóbnym povlakom s nanočasticami oxidu titaničitého. To zaistí dlhodobú schopnosť samočistenia a zabráni zahmlievaniu.

Priehľadný respirátor LEAF s ochranou N99+ (FFP3).

Najviditeľnejšou vlastnosťou respirátora LEAF je však jeho transparentnosť. Návrhári totiž cheli vyvinúť respirátor, ktorý nielenže poskytne vysokú úroveň ochrany, ale neskrýva tvár nositeľa. To okrem iného znamená, že nemusíte dávať respirátor dolu, aby ste si odomkli telefón pomocou rozpoznania tváre alebo vstúpili do vysoko zabezpečených objektov. Dokonca si môžete nechať respirátor aj pri pasovej a colnej kontrole.

LEAF sa dodáva v štyroch rôznych veľkostiach: 55 mm (výška a šírka) pre deti vo veku od troch do ôsmich rokov, 65 mm pre deti od 7 do 12 rokov, 85 mm pre dospievajúcich alebo dospelých s menšími tvárami a 115 mm pre dospelých s väčšími tvárami. Dôležité je, že respirátor je vhodný aj pre tých, ktorí majú brady a fúzy. Výfukové a sacie ventily sú dodávané v rôznych farbách.

Priehľadný respirátor LEAF s ochranou N99+ (FFP3).

Respirátor je vyrobený zo 100% recyklovateľných a biokompatibilných materiálov, ako je silikón. Vymeniteľné filtre sú tiež 100% recyklovateľné a znovu použiteľné (umývateľné). Tvorcovia pritom tvrdia, že jednodielny dizajn je nerozbitný a tvárová maska je síce ľahká, ale pevná a flexibilná, aby sa zaistilo pohodlné nosenie, pevné uchytenie k tvári a odolnosť. Integrácia s mobilnou aplikáciou pre operačné systémy iOS a Android poskytne aktívne snímanie kvality vzduchu, snímanie metabolizmu a ovládanie ventilácie.

Priehľadný respirátor LEAF s ochranou N99+ (FFP3) je ponúkaný prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo. Základný model LEAF HEPA sa dá získať za 44 EUR, zatiaľ čo model LEAF UV je k dispozícii za 79 EUR. Ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy by mali byť dodávané už v priebehu júla a augusta.

Priehľadný respirátor LEAF s ochranou N99+ (FFP3).