Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Lenovo VIBE Z2 Pro

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
6. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už nejaký ten čas nás Lenovo prekvapuje mobilnými zariadeniami. No jeho nový model Vibe Z2 Pro zrejme prekonal všetky predchádzajúce smartfóny. V prvom rade sa pohľad zastaví už na samotnom balení.

Jeho dizajn podčiarkuje atraktivitu. A tak čakáte niečo v podobnom štýle aj vo vnútri. Sklamaní teda nebudete.

Vibe Z2 Pro môže pokojne slúžiť aj ako profesionálny pomocník, za ktorého sa nemusíte vôbec hanbiť. Práve naopak. V prvom rade ho reprezentuje elegantný, štíhly a kovový dizajn. Smartfón je pritom vyrobený z jediného kusa hliníka.

Veľký, 6 palcový displej ponúkne zase komfortné prezeranie prijatých mailov, či textových správ. Poteší však svojím jemným QHD rozlíšením, najmä pri prezeraní multimediálneho obsahu. Veď 2560 na 1440 bodov hovorí za všetko. A ak k tomu pridáme aj poriadny jas, v číselnom vyjadrení viac ako 500 nitov, tak asi už netreba ani nič dodať. Možno len to, že o odolnosť sa stará už tretia generácia skla Gorila Glass.

Pod displejom sa nachádza samozrejme srdce zariadenia. Tentoraz sa o poriadny výkon stará štvorjadrový procesor v podaní Snapdragonu 801, s frekvenciou dva a pol GigaHerza. No a pamäť RAM vlastní už automaticky 3 GigaBajty.

Tak takéto parametre už budú stačiť na poriadny multitasking. Nakoniec dopomáha tomu aj najnovší operačný systém Android KitKat a nesmieme zabudnúť ani na veľkosť úložného priestoru. Tá tvorí 32 GigaBajtov, čo by malo stačiť, keďže slot pre pamäťovú kartu telefón do výbavy nedostal. Je to najmä kvôli dizajnu, keďže je vyrobený z jediného kusa hliníka.

Na zadnej strane nechýba štýlový fotoaparát. Ale pozor ! Má rozlíšenie šestnásť megapixelov a technológiu zadného podsvietenia, takže sa cíti byť istý aj v podmienkach s horším osvetlením pri fotení.

Fotoaparát dokonca vlastní i optickú stabilizáciu obrazu a automatické rozpoznávanie scén. To však ešte nie je všetko. Do vienka dostal aj manuálne ovládanie na displeji.

Pomocou profesionálnych funkcií, či rôznych aplikácií, tak docielite naozaj slušné výsledky vo vašich fotografických pokusoch. Keď fotoaparát, tak aj kamera. Tá zadná pritom dokáže zaznamenávať video až v rozlíšení 4K, čo je 2160p.

Vpredu sa zasa nachádza webkamera so slušnými piatimi megapixelmi. Takže ani selfie fotografie kvalitou trpieť nebudú.

V rámci konektivity je tu štandardné Bluetooth, či WiFi, no privítať môžete aj sieť štvrtej generácie, teda LTE.

A aby tej konektivity nebolo málo, v telefóne sa nám predstavia hneď až dva sloty na SIM karty, vo formáte mikro SIM. Môžete si tak užiť výhody duálneho telefonovania, s dvomi telefónnymi číslami. V pohotovostnom režime sú dokonca obe SIM karty aktívne a pripravené hovory prijať.

K veľkému displeju a silnému procesoru patrí i poriadna batéria. A na tej sa veru tiež nešetrilo. Kvôli dizajnu je nevyberateľná a má kapacitu až štyri tisíc mili ampér hodín. Malo by to vraj stačiť až na štyridsať päť hodín hovoru, či na takmer 40 dní v režime Stand By.

Lenovo teda opäť prekvapilo. Práve modelom Vibe Z2 Pro, ktorý si však na slovenský trh prináša okrem najnovšej technologickej výbavy aj mimoriadne zaujímavú cenu.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)