Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Vlajková loď SONY - smartfón Xperia Z3

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
17. 2. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Rodina mobilných telefónov SONY Xperia si počas pomerne krátkej doby našla svoje stabilné miesto medzi používateľmi mobilných zariadení. Aj v tejto veľkej rodine však niekto musí hrať prvé husle. Takúto pozíciu dostala vlajková loď s názvom SONY XPERIA Z3.

Z3 je pritom už štvrtou generáciou obľúbenej vlajkovej lode. Ako vždy si tak so sebou prináša len tie najvyspelejšie technológie pod moderným dizajnom.

Ten charakterizujú predovšetkým oblé tvary bočných strán. Hrúbka sa dostala len na 7,3 milimetra a váha na 152gramov.

Samotný dizajn je pritom jedným z pilierov odolnosti telefónu. Vďaka uzatvárateľným konektorom a slotom je možné mobil ponoriť do hĺbky jeden a pol metra na dobu až 30 minút. Odolný je zároveň aj voči prachu.

Hovorí sa, že dnešné smartfóny plnia hneď po telefonovaní funkcie fotoaparátov a kamier. Japonci si práve na tom dali záležať, a tak má mobil v sebe rovnaký snímací čip aký má množstvo kompaktných fotoaparátov. Jeho veľkosť je takmer pol palca a vďaka tomu funguje naozaj dobre aj v horších svetelných podmienkach.

To isté platí aj pre nakrúcanie videa. Nielen, že tu funguje stabilizácia obrazu, ale zároveň je možné so smartfónom zaznamenávať obraz až v rozlíšení 4K s 30timi snímkami za sekundu.

Pri zobrazovaní zasa pomôže Full HD displej s uhlopriečkou 5,2 palca a s technológiou IPS, ktorá zvyšuje pozorovací uhol na takmer 180 stupňov.

Nechýbajú ani technológie SONY, teda Triluminos pre vernejšie zobrazenie farieb a X-Reality pre viac detailov aj vo videách s horšou kvalitou.

Displej sa pritom rozhodne využije aj pri hraní hier. A to nielen tých v mobile, ale aj hier z konzoly PlayStation 4. Z3jka je totiž prvým mobilom, ktorý sa dá s touto konzolou prepojiť. Ak vás teda niekto z rodiny vyhodí od televízora, na ktorom hráte napínavú hru z PS4rky, môžete si zobrazenie z televízora prepnúť priamo do mobilu a v hre nerušene pokračovať.

Mimochodom ani hry priamo v telefóne nebudú na zahodenie. Dokážu totiž využiť poriadny výkon v podobe 2,5 GHz štvorjadrového procesora Qualcomm a tiež 3GB pamäť RAM.

I batéria zariadenia vám bude naklonená. 3100 mAh je naozaj dosť na to, aby mohol mobil naplno fungovať minimálne 2 dni. A keď už bude dochádzať šťava, je tu aj technológia STAMINA, ktorá ešte čo – to batérii zachráni.

Štandardom sú už bezdrôtové pripojenia, vrátane najrýchlejšieho LTE. A keď sme už pri mobilných operátoroch a SIM kartách, treba povedať, že k dispozícii je aj verzia Z-trojky s dvomi slotmi pre SIM karty. Pracovné, ale i súkromné číslo je tak samozrejmosťou. Takže výbava ako má byť. A s takou pri SONY XPERII Z3 už dokážete naozaj dosť.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)