Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Smartfón Lenovo Vibe S1

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
22. 12. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak patríte k vyznávačom Selfie fotografií, ktoré následne radi zdieľate s priateľmi, určite sa potešíte funkciám v modernom smartfóne Lenovo Vibe S1.

Prichádza v balení, v ktorému priamo na vrchu aj velí. Dobrým zvykom čínskeho výrobcu je pribaliť k telefónu aj ochrannú fóliu. Nechýbajú návody, pri ktorých je umiestnený aj nástroj na otváranie šachty pre SIM kartu. K dispozícii je samozrejme dátový a nabíjací USB kábel, hands-free set slúchadiel a ešte USB nabíjačka.

Elegantný smartfón Vibe S1 sa pýši až tromi fotoaparátmi.

Dvojica predných kamier s 8 a 2 Mpx, s viacerými režimami snímania, dokáže spoločne vytvoriť zábery s možnosťou rôznych nastavení. Napríklad je možné rozostriť alebo zaostriť pozadie len jedným dotykom na displeji. Ďalej prináša aj možnosť vystrihovať svoj portrét a následne vkladať do iného záberu priamo počas fotografovania alebo ovládaním gestami a hlasom.

Tretí, zadný fotoaparát, sa môže hrdiť až 13-timi megapixelmi a svetelnosťou s clonovým číslom f 2,2. Výrazným pomocníkom tretieho fotoaparátu, práve v slabších svetelných podmienkach, je dvojfarebný LED blesk. Ten na základe osvetlenia prostredia, jeho jasu a teploty farby, optimalizuje farebné odtiene a zabečí tým autentické farebné zobrazenie foteného objektu.

Všetky snímky si môžete pohodlne prezerať na 5 palcovej IPS obrazovke s Full HD rozlíšením.

Lenovo Vibe S1 nezaostáva ani vo výkone. Vo vnútri zariadenia sa ukrýva operačný systém Android 5.0 Lollipop. Operačná pamäť s 3 GB dokáže rýchlo reagovať na množstvo spustených dát a aplikácií. To, že sa do telefónu zmestí naozaj dosť aplikácií, dokazuje interný 32 GB ukladací priestor, rozšíriteľný ešte o ďalších 128 GB, pridaním karty MicroSD.

Bez problémov si tak môžete archivovať obľúbené fotografie, videá, hudbu alebo hry. Práve hry dokáže tento smartfón poňať za správny koniec, keďže vďaka 8-mim jadrám procesora s frekvenciou 1,7 GHz zvládne aj náročnejšie grafické úlohy.

Rýchle pripojenie telefónu na web či sociálne siete umožňuje podpora vysokorýchlostného prenosu dát LTE 4G s rýchlosťou 150 Mbps.

Bonusom pre používateľa sú Dual Nano SIM sloty, teda možnosť využívať dve telefónne SIM karty a zároveň aj čísla v jednom zariadení. Toto multifunkčné zariadenie má napriek svojmu zaoblenému kovovému rámu a bohatému vybaveniu hmotnosť len 132 g.

Lenovo Vibe S1 má teda dosť výhod a viacerých určite prekvapí svojou všestrannosťou.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)