Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Gril TEFAL OptiGrill GC702D01

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Horúci letný večer, kamaráti či rodina, pohár dobrého vínka a široko rozváňajúca vôňa grilovaného mäska... Prečo by však bolo treba viazať tieto príjemné chvíle len na letné večery? S kontaktným grilom TEFAL OptiGrill GC 702 D01 si dokážete pripraviť rovnaký zážitok počas celého roka a ešte si aj spestríte jedálny lístok.

Balenie grilu vám hneď po otvorení ponúkne ako prvé návody. Potrebná je v balení aj miska na odkvapkávanie šťavy. No a na scénu prichádza samotný gril, ku ktorému výrobca pribalil aj publikáciu so zaujímavými receptami.

Chutné steaky, grilované rebierka, pstruhy, americké hamburgery či Panini sendviče. To všetko je s grilom Tefal Opti Grill GC 702 D01 možné kedykoľvek vám to príde na chuť. Využijete ho tak vo vašej kuchyni a rovnako aj na terase.

Pripravovať kreatívne pokrmy sa na ňom dá až pre 4 osoby naraz, keďže kontaktná plocha má 600 centimetrov štvorcových a je vybavená nepriľnavým povrchom. Žiadne zložité oškrabávanie, či drhnutie pripálených jedál teda nehrozí.

Tefal OptiGrill v sebe ukrýva technológiu "Automatic Sensor Cooking", ktorá okamžite rozpozná počet položiek, umiestnených na grile a definuje ich hrúbku. Podľa toho automaticky nastaví teplotu a dobu grilovania. Opti Grill to skrátka vyrieši za vás. Netreba si preto lámať hlavu nad prípravou jednotlivých pokrmov, ak náhodou nepatríte k zdatným kuchárom.

Na grile je možné zvoliť jeden zo 6-tich programov pečenia (červené mäso, hydinu, ryby, údeniny, hamburgery a sendviče / panini so slaninou). Prístroj presne vie, akú správnu teplotu pre ne zvoliť.

Jeho veľkou výhodou je dômyselná konštrukcia grilovacích dosiek. Sú navrhnuté tak, aby šťava z grilovania, či varenia nestekala na zem, ale priamo do zásobníka na šťavu.

Gril však využijete nielen na grilovanie, ale aj na varenie potravín. I v tomto prípade ponúka spotrebič dva používateľské režimy. Jeden pre mrazené potraviny a druhý pre individuálne nastavenie akýchkoľvek surovín.

Všetko pritom obsluhujete jednoduchým stlačením tlačidiel zvolených programov na čelnom paneli hornej kontaktnej dosky. Stav varenia indikuje vonkajšia kontrolka, ktorá v závislosti od priebehu varenia mení svoju farbu.

Na začiatku varenia, keď je pokrm ešte surový, svieti na modro a následne na zeleno, čo indikuje, že proces grilovania sa správne rozbehol. Neskôr, keď je jedlo mäkšie, zasvieti farba žltá. Pre milovníkov neprepečených, tzv. medium pokrmov, je symbolom oranžová. Nakoniec vám pripravené a ugrilované jedlo "Well done" oznámi farba červená.

No a keď je po hodoch, stačí gril poumývať mokrou utierkou. Pri väčšom znečistení, môžete dosky, i zásobníky na šťavu, jednoducho vybrať a vložiť do umývačky riadu. Spotrebič bude vďaka svojej nerezovej úprave vyzerať vždy ako nový.

TEFAL OptiGrill GC 702 D01 nie je náročný ani na rozlohu miesta. A tak sa v každej domácnosti môže stať novým kuchynským pomocníkom, ktorý bude vašim chuťovým bunkám hrať na tú správnu strunu.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)