Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG V20: Multimediálne zameraná vlajková loď smartfónov zo série V

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejská spoločnosť LG vydala najnovší prírastok do rodiny prémiových smratfónov zo série V, model V20. Okrem toho, že je V20 prvým smartfónom s operačným systémom Android 7.0 Nougat, nový model nadväzuje na multimediálne zameraný V10 z minulého roku, a vylepšuje kvalitu obrazu, nahrávania a prehrávania zvuku a lepšie možnosti prispôsobenia pri zaznamenávaní médií.

Minuloročný model LG V10 predstavil sekundárny displej umiestený na hornej časti telefónu pre prehliadanie notifikácií a multitasking aplikácií. LG pokračuje s touto myšlienkou aj v novom smartfóne V20, ktorého hlavný QHD displej má stále rovnakú veľkosť 5,7 palca, no sekundárny displej získal väčšiu hustotu bodov, a to konkrétne 513 bodov na palec pri rozlíšení 160 x 1040 bodov. Displej je dvakrát svetlejší a zobrazuje o 50 percent väčší text. Používateľ môže tiež kliknúť na výber notifikácií, skontrolovať dlhšiu správu a napríklad rýchlo odoslať odpoveď.

Spoločnosť LG predstavila nový smartfón V20 s druhým displejom pre zobrazenie notifikácií a multitasking aplikácií

Predný selfie fotoaparát má rozlíšenie 5 megapixelov so 120 stupňov širokým objektívom, zatiaľ čo zadný fotoaparát dokáže snímať v rozlíšení 16 megapixelov so 75 stupňov širokým objektívom alebo v rozlíšení 8 megapixelov pre širokouhlé zábery. Pri selfie fotení pomôže funkcia Auto Shot, ktorá deteguje nastavených ľudí s úsmevom. Hybridný systém automatického zaostrovania pre zadný fotoaparát je navrhnutý tak, aby boli videá a fotografie ostré vďaka výberu medzi mechanizmom laserovej detekcie alebo fázovej detekcie pre každú snímku.

Smartfón LG V20 je prispôsobený na nahrávanie zvuku, ktoré sa približuje k profesionálnej kvalite

Pre video aktualizovala LG sériu V o funkciu Record 2.0, ktorá pre plynulejšie zábery pridáva digitálnu stabilizáciu obrazu do elektronického systému. Manuálne nastavenie kvality zvuku umožňuje používateľom využiť funkciu Low Cut Filter pre zníženie hluku na pozadí a nastaviť vzdialenosť obmedzovača pre nahrávanie, ktorý vyčlení požadované hlasy a zvukové zdroje.

Smartfón LG V20 je vybavený funkciou Record 2.0 pre plynulejšie video zábery

Samostatné zvukové nahrávky sa približujú k profesionálnej kvalite. Smartfón V20 disponuje tri mikrofónmi, ktoré zachytia široký dynamický frekvenčný rozsah. Používatelia môžu vrstviť nové zvukové záznamy cez staršie, upraviť zosilnenie v rôznych hľadiskách tak, aby znelo tak akurát. O prehrávanie sa postará 32 bitový digitálny prevodník Hi-Fi Quad DAC, ktorý znižuje úroveň skreslenia a okolitého hluku až o polovicu, pričom podporuje prehrávanie bezstratových hudobných formátov, ako je FLAC, DSD, AIFF a ALAC.

Smartfón LG V20 bude dostupný vo viacerých farebných prevedeniach

Smartfón LG V20 beží na procesore Qualcomm Snapdragon 820 spolu so 4 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorné úložisko s kapacitou 64 GB sa dá rozšíriť prostredníctvom microSD karty až na 2 TB. Kapacita vymeniteľnej batérie je 3200 mAh. LG V20 je pritom prvým zo smartfónov s operačným systémom Android 7.0 Nougat a ako prvý začlenil aj vyhľadávaciu funkciu Google In-App, ktorá slúži pre vyhľadávanie slov alebo viet v konkrétnych aplikáciách, ako je napríklad email alebo správy.

Nový smartfón LG V20 bude dostupný v Kórei koncom septembra, ostatné regióny by mali nasledovať v nasledujúcich týždňoch. Špecifikácie sa môžu tiež líšiť medzi jednotlivými trhmi. Cena zatiaľ nebola oznámená.