Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ThinkPad X1 Extreme: Tvrdo pracuj, tvrdo hraj

ThinkPad X1 Extreme: Tvrdo pracuj, tvrdo hraj
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Lenovo oznámil najnovší prírastok do portfólia prémiových notebookov ThinkPad X1. Nový model ThinkPad X1 Extreme zavádza 15-palcový rozmer do série X1 a je prvý, ktorý zahŕňa diskrétnu grafickú kartu NVIDIA. X1 Extreme je navrhnutý pre pokročilých používateľov a profesionálov, ktorí hľadajú tenký a ľahký notebook, ktorý odráža ich osobnosť tak dobre ako je nevyhnutné pre vysoko výkonný počítač.

Ideálne sa hodí pre intenzívne pracovné zaťaženie; úpravu videa a fotografií; grafické práce; a aplikácie virtuálnej a zmiešanej reality. Je kompatibilný s poprednými slúchadlami a užívatelia si môžu vychutnať pohlcujúce zážitky s nízkou latenciou, čo z neho robí siláka vo viacerých oblastiach ako vzdelávanie, odborná príprava, zdravotníctvo a modelovanie. Grafická karta NVIDIA GeForce 1050Ti dovoľuje užívateľom ukradnúť si chvíľku pri svojich obľúbených hrách.

Notebook Lenovo ThinkPad X1 Extreme je aj neuveriteľne odolný. Štyri vrstvy spevnených uhlíkových vlákien tvoria štruktúru horného krytu vrátane základnej vrstvy, ktorá absorbuje otrasy. Toľko energie generuje značné teplo, no nový spodný kryt z hliníkovej zliatiny udržuje chod v chlade tým, že rozptyľuje teplo efektívnejšie.

Notebook Lenovo ThinkPad X1 Extreme.

Tvrdo pracovať

 

Pracovať možno odkiaľkoľvek. Z domu, kancelárie, kaviarne, lietadla. Pri presune z miesta na miesto je hmotnosť kritická, X1 Extreme preto váži iba 1,7 kg. Vďaka tomu je o 12 percent ľahší ako jeho obľúbený bratranec ThinkPad T580, lebo užívatelia nechcú robiť kompromis vo výkone, aby dostali tenký a ľahký notebook.

Kombinácia procesoru Intel Core ôsmej generácie, vrátane šesťjadrového Intel Core i9 príde už čoskoro, až 64 GB pamäte a duálneho PCIe SSD úložiska s Raid 0/1 prináša najvyšší výkon, aký kedy X1 séria zažila.

Produktivitu a spoluprácu znásobujú aj mikrofóny dlhým dosahom a Dolby Audio Premium pre najlepšie konferenčné zážitky. Až 15 hodín výdrže batérie znamená, že používatelia môžu pracovať a hrať sa dlhšie. Rýchle nabíjanie Rapid Charge dobije Think Pad X1 Extreme až na 80 percent len za 60 minút pre viac času na prácu či hranie. Zároveň sme zachovali skvelý zážitok z klávesnice ThinkPad Keyboard s hĺbkou úderu 1.8 mm v rámci tejto produktovej triedy.

Notebook Lenovo ThinkPad X1 Extreme.

Tvrdo hrať

 

Dizajn ThinkPad X1 Extreme odráža požiadavky používateľov na väčšiu transparentnosť a integráciu medzi používaním technológií na osobné účely a na prácu. Dotyková obrazovka prináša rovnaký používateľský zážitok ako pri smartfónoch a inteligentnejšie hlasové ovládanie funkcie Cortana Premium a Amazon Alexa ponúka nový rozmer interakcie s PC.

Príležitostní hráči si môžu vychutnať ohromujúci 15,6-palcového UHD monitor, úplne nový svet zvuku s Dolby Atmos cez podporované slúchadlá a plynulejšie hranie s diskrétnou grafikou NVIDIA GeForce 1050Ti MaxQ.

Navyše, tento monitor obsahuje podporu pre Dolby Vision HDR, čo umožňuje užívateľom relaxovať pri svojom obľúbenom programe alebo filme od zvoleného poskytovateľa streamovacích služieb.

ThinkPad X1 Extreme by sa mal na slovenskom trhu objaviť v polovici septembra. Počiatočná cena zatiaľ nebola stanovená.

Notebook Lenovo ThinkPad X1 Extreme.

(Zdroj: Tlačová správa Lenovo)