Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Technologické zariadenia Orava pomáhajú ku kráse ženám aj mužom

Autor:
Lubo Straka
Zverejnené:
14. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre muža asi nie je nič krajšie ako pohľad na ženskú tvár, ktorá sa o seba stará. Dámy zrejme potvrdia, že nie vždy je to jednoduché. No dnes už v mnohom napomáhajú aj technológie. S viacerými sa pracuje v kozmetických a kaderníckych salónoch. Vedeli ste však, že niektoré z toho už môžete mať aj doma? Pozývam vás na prehliadku technologických zariadení, ktoré ženám aj mužom pomáhajú ku kráse.

Nepochybne dnes nie je spor o to, či čisteniu v niektorých oblastiach pomáha ultrazvuk. Jemné vibrácie dokážu očistiť trup lode od rias a koralov a zároveň ich poznáme aj pri tom ako zbavujú zuby nečistôt. Sonická metóda je však doma aj v kozmetickom priemysle, kde sa používa na čistenie pleti.

„Vzhľadom na dobré výsledky profesionálnych sonických čističov pleti sa ORAVA rozhodla priniesť podobné zariadenie, avšak v menšom, aj priamo do domácností. Ide o dizajnovú ultrazvukovú špachtľu Venere 1, ktorá má integrovanú batériu a teda pri jej používaní nezavadzia žiaden kábel. Po zapnutí sa v nej tvoria vibrácie, ktorými sa čistí pleť. Stačí jemne a pomaly prechádzať po tvári, bez silného prítlaku, a účinná metóda odstraňuje odumreté kožné bunky. Zároveň, podľa výrobcu, uvoľňuje z pórov nadbytočný maz, baktérie, toxické látky a stimuluje krvný obeh,“ hovorí Ľubo Straka, šéfredaktor, Techpedia.sk.

Ultrazvukové čistenie pleti patrí k najmodernejším technológiám na ošetrenie kože na tvári, krku a dekolte. Týmto spôsobom je tvár, s každým typom pleti, vyčistená do hĺbky a znižuje sa riziko zapaľovania pórov.

„Iným typom ultrazvukového čističa pleti je ORAVA FB-11. Popri odumretých kožných bunkách a mazive z pórov dokáže z tváre odstraňovať aj dekoratívnu kozmetiku, čiže make-up. Zároveň podľa tvorcov aktivuje pokožku, a to aj tým, že jej poskytuje peeling a mikromasáž. V tomto prípade je zariadenie vode odolné, a tak mu kontakt s tekutinou nevadí. Po použití sa tak ľahko čistí od nánosov pod prúdom tečúcej vody. FB-11tku pritom poháňa nabíjateľná lítium-iónová batéria.“

Jemné vibrácie charakterizujú aj ďalšiu kozmetickú pomôcku ORAVA MP-700, ktorú si obľúbili aj niektoré známe osobnosti. Ide o zariadenie z antibakteriálneho materiálu, ktoré je tiež vode odolné. Jeho úlohou je nielen jemná masáž tváre a jej prekrvovanie, ale zároveň pomáha lepšie vstrebávať krémy, na tvár nanesené. Podľa výrobcu zariadenie prispieva aj k redukcii vrások a teda k čiastočnému omladzovaniu pleti, keďže vibrácie aktivizujú pokožku.

„Samotné vibrácie sa už nejaký ten čas používajú aj na čistenie zubov. Rokmi osvedčenú metódu preniesla ORAVA do svojho modelu elektrickej zubnej kefky Stomafresh, s piatimi čistiacimi režimami. Tá by tak mala odstrániť až 7 krát viac nečistôt a povlakov ako manuálna zubná kefka. 30 tisíc kmitov za minútu rozvibruje povrch zuba a narúča kontinuitu povlaku.“

Vo všeobecnosti sú sonické zubné kefky šetrné nielen k zubom, ale aj k ďasnám a navyše ich pri čistení zubov aj masírujú. Stomafresh sa pritom nabíja indukčne cez stojan. Ten však výrobca navrhol veľmi prakticky, a to tak, aby do neho elektrická energia prúdila z akejkoľvek USB nabíjačky.

„Ani vlasy nie sú o technológie ochudobnené. Najmä čo sa ich vzhľadu týka. Už dávno je známy pozitívny účinok kuliem a žehličiek na vlasy pri tvorbe účesov. ORAVA sa však rozhodla obe zariadenia spojiť do jedného. Tenara tak získala špeciálne zatočené keramické doštičky novej generácie, ktoré pomôžu vlasy nielen vyžehliť, ale keď treba, tak na nich aj spraviť kučierky. Celé zariadenie ide pritom ruka v ruke s dizajnom, a tak zatočenie doštičiek kopíruje aj vonkajší kryt, pre lepšie vlnenie vlasov.“

Kulmo-žehlička je v bežnom režime pripravená na prácu už za 15 sekúnd. Dokáže pritom pracovať s teplotou od 150 do 230 stupňov Celzia. O všetkom pritom informuje malý LED displej. Vďaka samotnému tvaru sadne ergonomicky do ruky, ktorú zaťaží len minimálne, keďže váži len 300 gramov.

Na svoje si cez domáce zariadenia prídu aj ošetrenia nechtov. Či už je to súprava pre manikúru a pedikúru, s dvoma rýchlostnými stupňami a pomerne tichým chodom, alebo elektrická brúska na päty, ktorá pomáha odstraňovať stvrdnutú kožu a zlepšuje tak pohodlie chodidiel v topánkach.

„Ani páni o niektoré technológie, ktoré im pomáhajú upravovať vzhľad, neprídu. Či už sú to samostatné zariadenia na zastrihávanie chĺpkov so zabudovaným akumulátorom, ktoré majú technológiu rýchleho nabíjania, prípadne multifunkčné strihače pre celé telo. Do tej druhej skupiny patrí aj ORAVA EasyOne.“

Výrobca sa rozhodol pre vytvorenie jediného multifunkčného tela zariadenia. To potom spolupracuje s viacerými nadstavcami, podľa toho, či sa používateľ venuje starostlivosti o vlasy, tvár alebo telo.

„Výmena funkčných hlavíc je veľmi jednoduchá. Pri tej na strihanie je dĺžka nastaviteľná od jedného až po 10 milimetrov, pomocou otočného kolieska. Pre holenie tela bol vytvorený nadstavec s otvorenejšími čepeľami. Presné holenie tváre je zasa možné cez nadstavec prekrytý ochrannou planžetou, no a nechýba ani hlavica pre zastrihávanie chĺpkov,“ dodáva Ľubo Straka, šéfredaktor, Techpedia.sk.

Čistenie EasyOne je vďaka tomu, že je to vode-odolné zariadenie veľmi jednoduché. Akýkoľvek z nadstavcov stačí opláchnuť pod tečúcou vodou. Čo sa týka prevádzky, na jedno nabitie dokáže fungovať až 60 minút. No a energia sa do neho dostáva cez kábel, ktorého konektor je kompatibilný s akoukoľvek USB nabíjačkou.

Aj pri starostlivosti o ľudské telo tak technológie zohrávajú dôležitú úlohu. Každým rokom sa pritom zlepšujú, využívajú inovácie a zároveň sú aj efektívnejšie k využívanej energii.