Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Voda vo vrecku ako dezinfekcia?

Voda vo vrecku ako dezinfekcia?
Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
1. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Časté informácie o množstve vírusov, ktoré na nás všade vôkol číhajú, zvýšili dopyt po dezinfekčných prostriedkoch. V obľube sú dezinfekčné gély, obrúsky, spreje. No väčšinou z nich produkujeme len ďalšie množstvo odpadu, ktorým prispievame k ďalšiemu znečisťovaniu životného prostredia.

Spoločnosť EleClean, ktorá nemohla chýbať na podujatí CES Unveiled v Las Vegas, kde sa dostala medzi najzaujímavejšie inovácie, prišla s mimoriadne praktickou novinkou. Vyvinula prenosnú technológiu, ktorá dokáže premeniť obyčajnú vodu na dezinfekčný prostriedok  s vysokým obsahom kyslíka. Technológia dokáže zafungovať už za 15 minút, pričom má zásah ničenia 99,9% baktérií a vírusov.

CES, CES 2019, dezinfekcia, veda a výskum

EleClean je prvý samočistiaci prostriedok, ktorý využíva elektrochemickú technológiu na reorganizáciu molekúl vody. Hlavnú rolu dostáva samotný kyslík a práve ten je hlavným ničiteľom bakteriálnych a vírusových škodcov, ako napríklad vírusov H1N1, enterovírusov, baktérie E-coli a ďalších.

Zariadenie má tvar malého kabelkového spreja s hmotnosťou len 105 g, prípadne podobu dávkovača mydla. Technológia sa aktivuje vo vnútri zariadenia po stlačení tlačidla. Vzniknutá dezinfekcia nepotrebuje žiadne konzervačné látky, stabilizátory ani vône. Prípravok je teda zdraviu a životnému prostrediu neškodný. Navyše, znesú ho aj osoby s citlivou pokožkou alebo ochoreniami kože alebo aj zvieratá.

Vynález EleClean je mimoriadne vhodný aj do oblastí postihnutých katastrofami, na miestach kde je vysoký potenciál širenia infekčných chorôb, alebo všade tam, kde práve voda môže prenášať nebezpečné choroboplodné zárodky, alebo všade tam, kde je nedostatok hygienických zdrojov. Líthium-polymérová batéria sa dobíja cez USB a za 2 hodiny je plne pripravená do akcie.

Na svetovej výstave CES 2019 získal produkt významné ocenenie Innovation Awards Honorees v oblasti domácich produktov a spotrebičov. 

CES, CES 2019, dezinfekcia, veda a výskum