Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový dostupný nákladný e-bicykel Tern získal prémiové srdce

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Priekopník v oblasti nákladných elektrických bicyklov, spoločnosť Tern, uviedla na trh nový rodinný model s názvom Quick Haul Long, ktorý si berie veľa z prémiového e-bicykla GSD, ale poskytuje to všetko v cenovo dostupnejšom balení.

Napriek relatívne dlhému rázvoru má druhý člen rodiny Quick Haul približne rovnakú dĺžku ako bežný mestský bicykel, ale dokáže odviezť celkovo až 190 kilogramov. Táto váha sa rozdelí medzi predĺžený zadný nosič, ktorý unesie až 90 kilogramov, s príslušenstvom umožňujúcim prepravu až dvoch detí na čalúnenom sedadle obklopenom koľajnicami alebo pripútaných v detských sedačkách, a jazdca uprostred a voliteľný predný nosič. To všetko v elektrickom bicykli s hmotnosťou 29,3 kilogramu.

Nákladný elektrický bicykel Tern Quick Haul Long.

Motor Bosch Cargo Line so stredovým pohonom poskytuje elektrickú asistenciu šliapania do pedálov až do maximálne rýchlosti 25 km / h pre európsky trh. A to v štyroch režimoch, pričom je k dispozícii krútiaci moment 85 Nm a „poskytuje až 400% podporu, ktorá vám pomôže zdolávať kopce“. Súčasťou je aj asistent pre režim chôdze, ktorý by sa mohol veľmi hodiť pri tlačení plného nákladu vedľa bicykla.

Tento elektromotor spolupracuje s batériou PowerPack s certifikátom UL a kapacitou 400 Wh, ktorá umožňuje dojazd približne 42 až 85 km na jedno nabitie, v závislosti od hmotnosti nákladu a váhy jazdca. Spoločnosť Tern pridala aj 9-rýchlostnú prehadzovačku Tektro pre flexibilnejšie možnosti jazdy, čo bude vítané najmä v stúpaniach.

Nákladný elektrický bicykel Tern Quick Haul Long.

Robustný rám so zníženým nástupom je vyrobený z hliníkovej zliatiny 6061. Nový e-bicykel sa dodáva so skladacími bočnými palubami, ktoré možno nastaviť do piatich rôznych uhlov, aby vyhovovali rôznym potrebám prepravy, alebo ich možno zložiť k rámu, keď nie sú potrebné. Nákladný e-bicykel bol testovaný podľa bezpečnostných noriem UL 2849 aj nemeckej normy DIN 79010, aby ste mohli jazdiť bez obáv. Vďaka nastaviteľnému predstavcu a stĺpiku sedadla je navrhnutý tak, aby sa naň zmestili ľudia s výškou od 1,55 do 1,85 metra.

Nákladný elektrický bicykel Tern Quick Haul Long.

Na 20-palcových kolesách sú obuté plášťe Schwalbe Pick Up, ktoré sú odolné proti prepichnutiu a spoľahlivú brzdnú silu poskytnú hydraulické kotúčové brzdy Tektro. Viditeľnosť počas dňa v premávke a pri preprave po zotmení podporuje 90-luxový predný a zadný svetlomet. Na zabezpečenie jazdy medzi cestami nebudete musieť kupovať samostatný zámok, pretože tento e-bicykel sa dodáva so zabudovaným zámkom rámu Abus alebo Axa. Stabilitu pri parkovaní zabezpečuje odolný stojan s dvojitou nohou.

Nákladný elektrický bicykel Tern Quick Haul Long.

Ľudia, ktorým stále chýba miesto, môžu na dodané upevňovacie body pripojiť voliteľný príves. A tí, ktorí majú doma alebo v kancelárii obmedzený úložný priestor, môžu e-bicykel nakloniť do zvislej polohy a uložiť ho vertikálne.

Cena modelu nákladného elektrického bicykla Tern Quick Haul Long je 3 799 USD (približne 3 530 EUR) a jeho dodávka sa začne tento rok v auguste.

Nákladný elektrický bicykel Tern Quick Haul Long.