Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Teleskopická e-trojkolka sa prispôsobí nízkym alebo vysokým jazdcom

Teleskopická e-trojkolka sa prispôsobí nízkym alebo vysokým jazdcom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nemecká spoločnosť Hase Bikes oslavuje svoje 30. narodeniny tým, že znovu vynašla svoju prvú ležatú trojkolku. Model Kettwiesel One obsahuje elektrickú pedálovú asistenciu Shimano, odpruženie MacPherson a typický teleskopický rám tohto výrobcu.

Keď bol zakladateľ spoločnosti Marec Hase tínedžer, postavil ležatú tandemovú trojkolku, ktorá získala prvú cenu na štátnej vedecko-technickej súťaži. Nasledujúci rok skončil na druhom mieste so skladacím ležatým modelom a o pár rokov neskôr sa vrátil s novým modelom pozostávajúcou z dvoch ležadiel vedľa seba.

Teleskopická elektrická trojkolka Kettwiesel One.

Túto vášeň potom preniesol do verejnej sféry v roku 1994, keď založil Hase-Spezialräder na stavbu trojkoliek a pololežiaciho tandemu. Prijal prvého zamestnanca, pracoval z garáže svojich rodičov a vlastnoručne vyrobený Kettwiesel bol na svete.

„Prvý Kettwiesel bol vyrobený v roku 1995,“ povedal Marec Hase. „Vtedy sme diely kovali a montovali ručne. Aj keď sa naše výrobné metódy zmenili, naše poslanie zostalo rovnaké: vyrábať vysokokvalitné bicykle a trojkolky, ktoré pomôžu čo najväčšiemu počtu ľudí zažiť mobilitu. Bez ohľadu na to, akí sú starí alebo veľkí a bez ohľadu na ich fyzické schopnosti.“

Teleskopická elektrická trojkolka Kettwiesel One.

Teraz spoločnosť oslavuje svoje 30. narodeniny s čerstvou novou verziou svojho prvého modelu s názvom Kettwiesel One. Hliníkový rám tejto trojkolky má teleskopický predný výložník, ktorý jej umožňuje prispôsobiť sa širokému spektru jazdcov – od mladíkov s výškou 1,10 metra, až po obrov s výškou 2 metre. Uhol sklonu sedadla je možné nastaviť podľa individuálnych potrieb a dokonca aj samotné sedadlo je možné vymeniť v dvoch krokoch.

Zmeniť je možné aj výšku, šírku a uhol rukovätí riadidiel. S trojkolkou je dodávaný 5 mm imbusový kľúč na nastavenie odpruženia, polohy uchopenia a dĺžky ramena, pričom ho možno pripevniť k rámu pre úpravy, keď ste vonku. Nový podvozok je odpružený nastaviteľným odpružením MacPherson, ktoré ponúka zdvih 70 mm a zvládne zaťaženie až 140 kilogramov.

Teleskopická elektrická trojkolka Kettwiesel One.

Model Kettwiesel One sa dodáva v dvoch konfiguráciách riadenia, jedna s riadením pod sedadlom a druhá s kývavým riadením nad sedadlom. Posledný systém možno posunúť dopredu pre ľahký prístup a potom ho zatiahnuť späť na miesto, aby ste mohli jazdiť.

Ak je doma nedostatok úložného priestoru, predná časť najnovšieho Kettwieselu sa dá zdvihnúť a zaparkovať na zadných kolesách a po zhutnení na 135 x 56 x 88 cm – s predným odstráneným kolesom – dokonca sa zmestí aj do zadnej časti auta hatchbacku na prepravu medzi jazdami. Možno budete potrebovať pomoc pri nakladaní a vykladaní, pretože hmotnosť trojkolky je údajne až 35 kilogramov.

Teleskopická elektrická trojkolka Kettwiesel One.

Štandardná verzia sa dodáva s elektromotorom Shimano Steps 6100 so stredným pohonom, 504-Wh batériou a 8-rýchlostným nábojom Nexus pre asistovanú jazdu až do maximálnej rýchlosti 25 km / h. Existuje aj verzia Plus, ktorá sľubuje väčší výkon pod nohami. Elektrická trojkolka jazdí na troch 20-palcových kolesách, z ktorých každé je obuté do pneumatík Schwalbe Marathon Plus a brzdnú silu zabezpečuje mechanický brzdový systém vpredu a hydraulické kotúčové brzdy vzadu.

Spoločnosť Hase Bikes otvorí predbežné objednávky v auguste. Verzia s nadsedadlovými riadidlami bude stáť od 7 990 euro, verzia so sedadlom Vario Comfort a podsedadlovým riadením má cenovku od 8 490 euro a verzia Plus so stredovým pohonom Shimano EP8 Cargo s 630 Wh batériou a nábojmi Enviolo za cenu už od 10 950 euro.

Teleskopická elektrická trojkolka Kettwiesel One.