Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prvý dvojpalivový motocykel na CNG znižuje náklady na polovicu

Prvý dvojpalivový motocykel na CNG znižuje náklady na polovicu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fascinujúci nový typ motocykla Bajaj Freedom 125 konečne vyšiel na cesty a je to prvý motocykel, ktorý ponúka 2-kilogramovú nádrž na stlačený zemný plyn (CNG), spolu s 2-litrovou nádržou na benzín pre lacnejšiu a čistejšiu jazdu.

Dvojpalivové nastavenie modelu Freedom 125 mu dáva pôsobivý dojazd 330 kilometrov. Dve tretiny z toho pochádza z plynovej fľaše pod sedadlom, zatiaľ čo benzínová nádrž je skutočne skôr variantom na dojazd, keď plyn nie je k dispozícii. Ale jazdci môžu samozrejme prepínať tam a späť medzi dvoma zdrojmi paliva pomocou tlačidla na ľavom spínacom bloku.

Prečo CNG? No je to podstatne lacnejšie. Spoločnosť Bajaj hovorí, že prevádzka Freedom 125 na CNG by mala znížiť náklady na palivo približne o polovicu, aj keď s malým znížením výkonu, ktorý znižuje maximálnu rýchlosť z 93,4 km / h na 90,5 km / h.

Dvojpalivový motocykel na CNG Bajaj Feedom 125.

CNG je tiež čistejší zdroj paliva, pretože na rovnakú vzdialenosť ako benzín produkuje podstatne menej CO2, nespálených uhľovodíkov, oxidu uhoľnatého, oxidov dusíka, oxidov síry a pevných častíc. Navyše pomáha olejom vydržať dlhšie, pretože ich neznečisťuje a neriedi.

Na druhej strane je vysoko stlačený, asi na 1% objemu, takže jazdci budú mať medzi nohami kovový valec natlakovaný niekde nad 200 barov. Mriežkový rám je navrhnutý tak, aby ponúkal určitú ochranu, a spoločnosť Bajaj zverejnila video z čelného nárazového testu a prejdenia motocykla nákladným vozidlom, aby potvrdila bezpečnosť.

Dvojpalivový motocykel na CNG Bajaj Feedom 125.

Ide pritom o stroj typu skútra na dochádzanie do práce so 16-palcovými kolesami, jednoduchým odpružením, LCD prístrojovou doskou a bubnovými brzdami vpredu aj vzadu. Dá sa aktualizovať a používateľ tak môže získať prístrojovú dosku vybavenú Bluetooth, kotúčovú prednú brzdu a LED svetlomet.

Bude zaujímavé sledovať, ako sa k tejto veci postavia indickí jazdci a či sa nízke prevádzkové náklady ukážu ako dostatočne presvedčivý predajný argument na to, aby podporili široké prijatie. Zdá sa, že motocykel na CNG by mohol byť lepší pre jazdcov aj pre planétu ako štandardné benzínové motocykle, najmä tam, kde je potrebný dlhší dojazd. Dvojpalivový motocykel na CNG Bajaj Feedom 125 sa bude predávať od približne 1 200 euro.