Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 314

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Denne sa okolo nás tvorí značné množstvo plastového odpadu. Platí to aj pre poľnohospodársky sektor. No práve na ten sa zamerali tvorcovia špeciálnych slúchadiel. Tie sú totiž tvorené práve z recyklácie tohto odpadu. No a okrem toho, že sú teda ekologické a mali by vďaka tomu vzdelávať mládež, tá si ich vďaka modularite môže aj upravovať.

Udržateľné a modulárne slúchadlá Kibu sú špeciálne navrhnuté pre detských poslucháčov, ktorí si ich môžu sami zostaviť a prispôsobiť podľa svojich predstáv. Každý komponent slúchadiel je pritom vymeniteľný a recyklovateľný. Slúchadlá sú vyrábané prostredníctvom 3D tlače z recyklovaných PLA plastov. Tie boli pritom získané z obalového odpadu, z poľnohospodárskeho priemyslu, pomocou unikátnej metódy modelovania tavenej depozície. Vďaka modulárnemu prístupu si môžu deti podľa seba prispôsobovať rôzne komponenty, v rozličných farbách. Ak sa nejaký komponent náhodou pokazí alebo rozbije, dá sa rovnako ľahko vymeniť za nový. Slúchadlá sú bezpečné aj pre citlivé detské ušká. Je to vďaka technológii Kibu Safety Engine, ktorá zabráni prekročeniu hlasitosti cez odporúčaných 85 decibelov, bez ohľadu na to, do akého zariadenia sa slúchadlá pripoja.

Pod príhodným názvom AnyPower sa ukrýva všestranná prenosná hliníková batéria s kapacitou až 25 000 mAh, ktorá bola vyvinutá nielen pre núdzové situácie a napájanie viacerých mobilných zariadení na štýl powerbanky. Vďaka ľahkému adaptéru totiž umožní aj napájanie širokej škály elektrického náradia rôznych značiek, od vŕtačiek, až po píly. Adaptér váži len 72 gramov a môže tak znížiť hmotnosť náradia až o 40 percent. Batéria pritom poskytne vysoký výstupný výkon a podporuje technológiu Power Delivery, pre rýchle nabíjanie len za jednu hodinu. K dispozícii je až 5 výstupných portov, vrátane USB-C, USB-A a XT-90, ktoré uspokoja rôznorodé potreby. Napájacie zariadenie navyše pridáva funkciu vysokovýkonného štartéru pre autobatériu. Samotné lítium-iónové batériové články sú umiestnené v odolnom hliníkovom kryte, s pruhovaným vzorom, ktorý poskytne bezpečné uchopenie a znižuje riziko náhodného pádu.