Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 317

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Isto majú mnohí z vás skúsenosti s drepovaním či kľukovaním. Cvičenie s vlastnou váhou má svoj význam. No aj pri ňom treba správne nastaviť techniku. V tomto smere by však nadšencom domáceho posilňovania mohol pomôcť zaujímavý nástroj. Istým spôsobom vymedzuje vzdialenosti pre jednotlivé cviky, čo napomáha k správnemu cvičeniu.

Bartner je cvičebný nástroj, ktorý prináša komplexné riešenie na prispôsobenie postoja pre zlepšenie cvičebnej rutiny, bez nutnosti zapojenia fyzického trénera. Pre optimalizáciu cvičenia a dosiahnutie efektívnych výsledkov sa pritom používa vedecky overená metóda merania dĺžky ramien a panvy. Zariadenia tak umožní používateľom nastaviť si šírku a uhol postoja, ktoré vyhovujú ich jedinečným fyzickým potrebám. Vďaka jednoduchej a rýchlej možnosti úpravy v intervaloch, po jednom centimetri a 5-tich stupňoch, pre nohy aj ruky, si tak môžu nájsť ideálny postoj pre vykonávanie cvikov, ako sú drepy, kliky či mŕtve ťahy. Možnosť nastavenia presného zúženia alebo rozšírenia postoja prispieva tiež k lepšiemu zacieleniu sa na konkrétne svalové partie. Tento všestranný pomocník pre fitness nadšencov sa pritom nielen ľahko používa, ale aj ľahko skladuje a nezaberie tak veľa miesta v izbe.

Easyplay 1s je ručná, prenosná hudobná klávesnica s funkciami MIDI a Bluetooth reproduktora, ktorá spája kúzlo tvorby hudby, s funkčnosťou mobilného hrania. Je tak vhodná nielen pre skúsených hudobníkov, ale aj pre úplných začiatočníkov. Vyznačuje sa maticovou klaviatúrou 3x5, s 25-timi klávesmi, čo umožňuje používateľom bez námahy experimentovať s melódiami spôsobom, ktorý pripomína hranie hry. Inovatívne rotačné tónové posúvače umožňujú jednoduchú navigáciu cez rôzne nástroje, poltóny a široký rozsah oktáv. Zabudovaných je pritom viac ako 10 prednastavených zvukov nástrojov, vrátane klavíra, gitary a bicích. Zariadenie môže slúžiť aj ako MIDI klávesnica, ktorá sa pripája k smartfónu alebo počítaču cez port USB-C alebo Bluetooth. Používateľ si môže svoje zariadenie dokonca personalizovať, pomocou vymeniteľných 3D tlačených kláves a farebných nálepiek.

Batoh Korin HubPack 33 je odolný doplnok pre cestovateľov alebo dochádzajúcich do práce, ktorý sa môže pochváliť viacerými šikovnými funkciami. Ako napovedá číslo v názve, je vybavený až 33-mi priečinkami a vreckami. Tie sú starostlivo rozmiestnené tak, aby sa zaistilo, že sa v batohu nájde miesto na všetky základné veci. Medzi úložné priestory patrí aj vode odolné bočné vrecko, nastaviteľné vrecko, predné vrecko s rýchlym prístupom, tri skryté vrecká na chrbte, či horné vrecko s magnetickým prístupom. Technológia popruhov, s magnetickým nastavovaním AirCell, pritom zaistí rovnomerné rozloženie hmotnosti, aby sa zabránilo únave počas dlhých ciest. Pre zvýšenie bezpečnosti je batoh vybavený pokročilým uzamykacím mechanizmom s certifikáciou TSA. Poteší aj to, že vonkajšia tkanina je odolná proti prerezaniu a zabráni tak zlodejom, aby do batohu vyrezali dieru a dostali sa k veciam vo vnútri.