Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Základný model čítačky kníh Kindle sa zmenšil a pribudla aj podpora Bluetooth

Základný model čítačky kníh Kindle sa zmenšil a pribudla aj podpora Bluetooth
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 6. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Amazon sa rozhodla vylepšiť dizajn a špecifikácie svojho základného modelu elektronickej čítačky kníh Kindle, ktorá je za rovnakú cenu teraz štíhlejšia a mierne výkonnejšia. K dispozícii budú aj biele verzie čítačky Kindle a Kindle Paperwhite.

Elektronická čítačka kníh Kindle sa dočkala miernych kozmetických zmien. Jej zadná strane je zaoblenejšia, pričom hrúbka čítačky sa zmenšila o 11 percent na 9,1 milimetra. Dole išla aj jej váha, a to o 16 percent oproti pôvodnému modelu, nová čítačka váži iba 161 gramov.

Základný model elektronickej čítačky kníh Amazon Kindle je štíhlejší a o niečo výkonnejší

Čo sa týka špecifikácií, elektronická čítačka je po novom vybavená 512 MB operačnej pamäte RAM. Tento dvojnásobný nárast by mal používateľom priniesť rýchlejšie reakcie zariadenia. Pribudla aj funkcia Export Note, s ktorej pomocou môže používateľ posielať poznámky a zvýraznenia mailom vo formáte PDF alebo v tabuľkovom formáte.

Elektrinická čítačka kníh Kindle má zabudovanú zvukovú podporu Bluetooth

Elektronická čítačka Kindle získala aj zvukovú podporu Bluetooth. Zrakovo postihnutí používatelia tak môžu k čítačke pripojiť bezdrôtové slúchadlá a reproduktory . Zabudovaná funkcia VoiceView potom bude pre nich čítať obsah z obrazovky na zariadení Kindle. Úvodná obrazovka dostala ďalšie možnosti personalizácie.

Inak sa jedná o to isté lacné zariadenie pre čítanie elektronických kníh so 6 palcovým dotykovým displejom s rozlíšením 167 bodov na palec a s vnútorným úložiskom vo veľkosti 4 GB pre ukladanie všetkých elektronických kníh.

Elektronické čítačky kníh Kindle a Kindel Paperwhite budú k dizpoícii aj v bielej farbe

Vylepšený základný model elektronickej čítačky Amazon Kindle sa bude predávať za nezmenenú cenu 79,99 dolárov s ponukou reklamy na uzamknutej obrazovke, alebo za 99,99 dolárov bez reklamy. Čítačka Kindle Paperwhite nebola aktualizovaná, ale teraz prichádza v bielej ako aj čiernej farbe za cenu 119,99 dolárov.

Napriek vylepšeniam si elektronická čítačka Kindle zachovala priaznivú cenu