Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

4K a 5K monitory LG UltraFine sú optimalizované pre MacBook Pro

4K a 5K monitory LG UltraFine sú optimalizované pre MacBook Pro
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca LG predstavil dvojicu monitorov UltraFine, ktoré sú určené pre prácu s nedávno uvedenými notebookmi Apple MacBook Pro. Pracovná plocha sa tak dokáže zväčšiť až na 21,5 palca s rozlíšením 4K alebo na 27 palcov s rozlíšením až 5K. Nové monitory sa môžu pochváliť lepšou reprodukciou farieb a integráciou so systémom MacOS.

Model 27 palcového monitora s rozlíšením 5K je podľa slov LG priamo optimalizovaný pre prácu na novom notebooku MacBook Pro. Je určený pre operačný systém MacOS 10.12 a vyšší, pričom pracovnú plochu zobrazuje v rozlíšení 5120 na 2880 bodov s hustotou 218 bodov na jeden palec. Monitor údajne reprodukuje až 99 percent farebnej škály P3. Farby sú ostré a verné, a vďaka IPS panelu sa minimalizuje strata vernosti farieb aj pod veľkými uhlami pohľadu.

Monitor využíva rýchly port Thunderbolt 3, ktorý umožňuje prijímať a vysielať videá, zvuk a dáta počas nabíjania zapojeného notebooku pri práci. Ďalšie zariadenia sa dajú pripojiť prostredníctvom dodatočných portov USB-C. Poteší aj výškovo nastaviteľný stojan, webová kamera či zabudovaný mikrofón spolu s reproduktormi vybavenými bohatými basmi.

Spoločnosť LG predstavila nové monitory UltraFine s rozlíšením 4K a 5K, ktoré sú optimalizované pre prácu na notebookoch MacBook Pro

Hoci aj menší 4K monitor podporuje nový MacBook Pro, podľa LG je viac vhodnejší pre staršie modely MacBookov. 21,5 palcový monitor má síce o niečo nižšie rozlíšenie, no zachoval si slušnú hustotu bodov na jeden palec, a to konkrétne 219 bodov. Monitor je vybavený rovnakým IPS panelom spolu s farebnou škálou, ako má jeho väčší brat. Taktiež je vybavený tromi USB portami typu C, reproduktormi a nastaviteľným stojanom.

Monitor UltraFine 4K bude k dispozícii od novembra za cenu 1010 dolárov, zatiaľ čo väčší 5K monitor bude dostupný od decembra za cenu 1300 dolárov.

Monitor LG UltraFine 5K