Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Okuliare s okamžitým zafarbením menia odtieň stlačením tlačidla

Okuliare s okamžitým zafarbením menia odtieň stlačením tlačidla
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca okuliarov Chamelo prináša svetovú novinku v podobe šošoviek slnečných okuliarov, ktoré dokážu zmeniť farbu alebo priehľadnosť jediným klepnutím prstom. Táto technológia má pritom potenciálne využitie, ktoré siaha ďaleko za hranice módy.

Spoločnosť Chamelo uviedla na trh dva typy šošoviek – Dusk, ktoré na príkaz prepínajú cez rôzne úrovne odtieňov, a Prismatic, ktoré dokážu meniť farby. Oba druhy je možné ovládať ručne alebo pomocou aplikácie prepojenej s inteligentnými tienidlami.

Šošovky Dusk, ktoré spoločnosť Chamelo použila pre svoje retro rámy okuliarov, dokážu stmaviť len za 0,1 sekundy, čiže 1800-krát rýchlejšie ako fotochromatické okuliare. Keď sa potrebujete rýchlo vyhnúť niečím pohľadom, oceníte rýchlosť tohto prechodu. Môžete sa tiež rozhodnúť pre farebný gradient, ktorý vám poskytne flexibilitu v tom, ako chcete, aby vaše slnečné okuliare vyzerali.

Okuliare s menením priehľadnosti jediným klepnutím prsta Chamelo Music Shield.

Odtieň sa vytvára cez vrstvu šošoviek z tekutých kryštálov, ktoré môžu byť z pohľadu pozorovateľa viac alebo menej priehľadné, v závislosti od elektrického prúdu. Odtieň však tiež umožňuje používateľovi prispôsobiť sa rôznym svetelným podmienkam. Môže obmedziť odtieň v interiéri a maximalizuje ho vonku pri jasnom dennom svetle. Klepnutím na dotykový pásik na ramene okuliarov si upravíte odtieň podľa potreby.

Obopínacie inteligentné okuliare Music Shield môžu vyzerať ako lyžiarske okuliare, no majú výhodu úplnej ochrany zraku a vďaka slušnému zvukovému výstupu a odolnosti voči potu sú ideálne pri cvičení.

Okuliare s menením priehľadnosti jediným klepnutím prsta Chamelo Music Shield.

Okuliare s menením priehľadnosti jediným klepnutím prsta Dusk Classic sú pritom ponúkané za cenu 162,95 EUR, zatiaľ čo model Music Shield dostal cenovku 231,95 EUR.

Čo sa týka zmeny farieb, budúci mesiac spoločnosť Chamelo dodá limitovanú sériu rámov Euphoria inšpirovaných 70-tymi rokmi, ktoré obsahujú šošovky, ktoré prechádzajú cez teplé číre, žlté, oranžové a ružové farby. Pri cene 358,95 EUR to nie sú zrovna lacné slnečné okuliare, no treba si ich predstaviť skôr ako štyri okuliare v jednom balení. A za rovnakú cenu sú k dispozícii okuliare Aura s nenápadnejšími odtieňmi, ktoré ponúkajú iné spektrum farieb: chladnú číru, modrú, fialovú a rubínovú farbu.

Okuliare s menením farebnosti jediným klepnutím prsta Chamelo Aura.