Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Juhokórejské 4x4 SUV Rexton boduje aj u britských odborníkov

Juhokórejské 4x4 SUV Rexton boduje aj u britských odborníkov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Voz Rexton juhokórejskej automobilky SsangYong vyhral súťaž 4x4 of the Year 2019 britského časopisu 4x4 Magazine. Zároveň vyhral aj ceny Best Value a Best Overall off-roader. Britský magazín pozitívne hodnotil predovšetkým výkon vozidla a kvalitu jeho spracovania.

Alan Kidd, redaktor 4x4 Magazine, k oceneniu dodal: „Rexton vyhral v kategórii Off-Road aj napriek silnej konkurencii zahŕňajúcej pestrú škálu automobilov, ako Jeep Wrangler JK či Toyota Land Cruiser a stal sa tak z neho najlepší all-Rounder.“

SsangYong Rexton je veľkým pokrokom v dizajne, kvalite, bezpečnosti a technológii značky. Vlajková loď SUV 4x4 spoločnosti SsangYong pritom bola vydaná tesne pred rokom. Vyvážený exteriér vozidla dopĺňa silný pohon všetkých štyroch kolies D / E. Cestujúci si môžu užívať komfortnú jazdu zamaskovanú v robustnom a odolnom off-roade. Nové vozidlo ostáva v súlade so základnými hodnotami značky SsangYong za konkurenčnú cenu 28 995 libier.

SsangYong Rexton 4x4 SUV

Automobil poháňa 2,2 litrový turbo dieselový motor Euro 6 s maximálnym výkonom 181 PS (približne 178,5 konských síl) a maximálnym krútiacim momentom 420 Nm so 6-stupňovou manuálnou alebo 7-stupňovou automatickou prevodovkou Mercedes-Benz. Ťažná kapacita 3,5 tony poteší tých vodičov, ktorí majú veľké karavany a prívesy. Štvrtá generácia automobilu má záruku 7 rokov alebo 241 402 najazdených kilometrov (150 000 míľ).

Štýlový Rexton zvonka aj zvnútra má moderný interiér, ktorý je ozdobený prešívanou kožou Nappa. Mimoriadne silná konštrukcia karosérie na ráme zvyšuje bezpečnosť jazdy. K nej prispieva aj komplexný balík elektronických bezpečnostných pomôcok a 9 airbagov. Vozidlo je vybavené aj najnovšími technológiami, ktoré prinášajú funkcie Apple CarPlay a Google Android Auto na navigačný displej s uhlopriečkou 9,2 palca s HD rozlíšením, spolu s funkciou monitorovania okolia vozidla prostredníctvom 3D pohľadu.

SsangYong Rexton 4x4 SUV

O cenách 4x4 Magazine

 

Počas viac ako 25 rokov boli ocenenia „4x4 of the Year“ časopisu 4x4 Magazine určujúcim barometrom na trhu 4x4 vozidiel. Ceny sa začali udeľovať v čase, kedy 4x4 automobily boli tradičnými off-roadmi a v priebehu rokov sa rozvinuli do modernej éry SUV a Crossoverov. Čím viac trh rástol, tým sa formoval priebežný hodnotiaci program súťaže, ktorý je pod vedením skúsených britských špecialistov.

SsangYong Rexton 4x4 SUV

(Zdroj: SsangYong)