Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrické mikroauto mení tvar pre lepšiu stabilitu pri manévrovaní

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Každý, kto hľadal miesto na zaplnenom parkovisku si možno aspoň raz pomyslel, že by bolo skvelé, keby sa auto dalo zmenšiť, aby sa vtesnalo medzi dve zaparkované autá. Teraz je to možné vďaka novému dvojmiestnemu mikromobilu City Transformer, ktorý zaberá len zlomok parkovacieho miesta. Má pritom zaťahovací podvozok, ktorý tlačí kolesá von pre lepšiu stabilitu počas jazdy a vtiahne ich dovnútra pri manévrovaní alebo parkovaní v tesných priestoroch.

Mikromobil City Transformer CT1 z dielne izraelských vývojárov zo spoločnosti City Transformer má dĺžku len 250 centimetrov a šírku len 140 centimetrov. Napriek už tak miniatúrnym rozmerom dokáže sa toto vozidlo ešte viac zoštíhliť, aby sa s ním dalo jazdiť po tesných uličkách v meste alebo mohlo vkĺznuť na príliš malé parkovacie miesto pre ostatné vozidlu. Podvozok s nastaviteľnou šírkou pritom stiahne kolesá aj s karosériou, čím dosahuje celkovú šírku len 100 centimetrov. Túto úpravu je možné vykonať za pohybu vozidla, čo umožňuje vodičom za chodu prepínať medzi manévrovaním podobným dvojkolke a stabilitou štvorkolky.

Mikromobil City Transformer CT1 so zasúvacím podvozkom s kolesami.

City Transformer CT1 sa tak môže ľahko vtesnať do malého priestoru, ktorý zostal medzi dvoma zle zaparkovanými SUVčkami. Jedinou zjavnou konštrukčnou chybičkou je to, že bočné zrkadlá sú síce malé, ale vyčnievajú o niečo ďalej, ako je minimálna šírka 100 centimetrov. No dúfame, že sa aspoň dajú sklopiť, aby sa dala využiť štíhla konštrukcia vozidla.

Tím vývojárov vidí svoj dvojmiestny mikromobil, ktorý mení tvar, ako dôležitý krok k riešeniu zhoršujúce sa stavu parkovania vo veľkých metropolách po celom svete. Odhaduje, že vodiči City Transformera to budú mať desaťkrát jednoduchšie, pokiaľ ide o nájdenie parkovacieho miesta na preplnenej mestskej ulici. Tím pritom zdôrazňuje, že autá tradičnej veľkosti s veľkými pohonnými jednotkami sú pre obyvateľov miest príliš náročné, pretože väčšinu času trávia na parkoviskách a často jazdia s jedným alebo viac neobsadenými miestami.

Mikromobil City Transformer CT1 so zasúvacím podvozkom s kolesami.

Na rozdiel od veľkého sedanu alebo crossoveru má City Transformer pokornú elektrickú pohonnú sústavu s výkonom 20 koní, ktorá sa skladá z motora s výkonom 10 koní na každom zadnom kolese. Tieto motory poskytujú maximálnu rýchlosť 90 km / h s vysunutými kolesami alebo 40 km / h so zasunutými kolesami. Dojazd na jedno nabitie batérie sa odhaduje na 120 až 180 kilometrov. Batéria by sa mala rýchlo nabiť na 80 percent svojej kapacity za 30 minút. Vozidlo má priemer zatáčania 8,5 metra, spolieha sa na predné a zadné kotúčové brzdy a obsahuje jeden alebo viac airbagov.

Len 158 centimetrov vysoký City Transformer CT1 má uzavretú kabínu s dvoma krídlovými dverami. Vo vnútri je klimatizovaný interiér pre dvoch dospelých ľudí. Spoločnosť City Transformer plánuje aj verziu pre dospelého vodiča a dve deti.

Mikromobil City Transformer CT1 so zasúvacím podvozkom s kolesami.

Spoločnosť City Transformer plánuje začať malosériovú výrobu v roku 2022 potom, čo bude jej mikromobil schválený na používanie na cestách podľa klasifikácie EÚ L7e. Neskôr plánuje rozšíriť výrobu prostredníctvom výrobných partnerstiev a dodanie prvých zákazníckych automobilov v roku 2024. Predbežné objednávky sú k dispozícii už teraz za akciovú cenu 12 500 EUR. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 16 000 EUR.

Mikromobil City Transformer CT1 so zasúvacím podvozkom s kolesami.