Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistická prilba TorchONE má odnímateľné svetelné panely

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 2. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci existuje množstvo cyklistických prílb, ktoré sú aj vybavené svetlom, novinka TorchONE môže zaujať svojim inovatívnym prístupom. Táto cyklistická prilba je totiž vybavená LED panelmi, ktoré sa dajú podľa potreby jednoducho demontovať.

Nová cyklistická prilba TorchONE sa od iných líši v tom, že pre predné a zadné osvetlenie využíva vodovzdorné LED panely, ktoré sa k nej dajú jednoducho a rýchlo pripnúť alebo odopnúť. To znamená, že ak používateľ jazdí v teplých a jasných svetelných podmienkach, môže dočasne demontovať LED svetlá, aby znížil hmotnosť prilby a zvýšil prúdenie vzduchu cez jej vstavané prieduchy. Nie je žiadnym prekvapením, že predný LED panel svieti na bielo, zatiaľ čo zadný na červeno.

Cyklistická prilba s odnímateľnými svetelnými LED panelmi TochONE.

Nebola zverejnená žiadna informácia o tom, koľko LED diód obsahuje každý panel, alebo aký majú kombinovaný svetelný výkon. No známe je, že stlačením tlačidla na každom paneli sa dá nastaviť ktorýkoľvek zo štyroch svetelných režimov: stále svietenie s vysokým jasom, stále svietenie s nízkym jasom, alebo režim s pomalým či rýchlym blikaním svetla.

Cyklistická prilba s odnímateľnými svetelnými LED panelmi TochONE.

Keďže LED panely kopírujú tvar prilby, svetlá sú dobre viditeľné nielen spredu a zozadu, ale aj zo strán. No neslúžia ako smerovky alebo brzdové svetlá, čo je vec, ktorú môžeme vidieť na niektorých iných konkurenčných cyklistických prilbách so svetlom. Integrovaná lítiová batéria sa nabíja prostredníctvom Micro USB kábla. Vývojári zo spoločnosti Torch Apparel pritom stále vykonávajú testy, aby určili výdrž batérie v každom zo štyroch režimov.

Cyklistická prilba s odnímateľnými svetelnými LED panelmi TochONE je súčasťou prebiehajúcej startup kampane na portáli Kickstarter. Dá sa získať za 79 GBP (približne 90 EUR). K dispozícii je v čiernej, šedej, žltej alebo bielej farbe.

Cyklistická prilba s odnímateľnými svetelnými LED panelmi TochONE.