Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahká cyklistická prilba KAV R1 je 3D tlačená na mieru

Ľahká cyklistická prilba KAV R1 je 3D tlačená na mieru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre cyklistov je životne dôležité, aby ich ochranná prilba sedela správne na hlave. Nová cyklistická prilba KAV R1 od spoločnosti KAV Sports bola navrhnutá s ohľadom na túto skutočnosť, pretože jedna je 3D tlačená podľa rozmerov hlavy jej nositeľa.

Záujemca o novú cyklistickú prilbu KAV R1 poskytne výrobcovi potrebné metriky svojej hlavy a prilba na mieru mu bude následne 3D vytlačená a zaslaná poštou. Hotový výrobok by tak mal byť pohodlný a aerodynamický. Navyše neobsahuje žiadny nepotrebný ďalší materiál, vrátane vecí na prispôsobenie, takže je údajne dosť ľahký. Podľa vývojárov by mala aj najväčšia z týchto prílb vážiť len pod 300 gramov.

3D tlačená cyklistická prilba na mieru KAV R1.

A keďže ľahkosť prilby umožňuje niekoľko ďalších dizajnových úprav, jej zadná strana bola kvôli ochrane okcipitálnej oblasti mozgu predĺžená ďalej nadol, na rozdiel od mnohých iných modelov. Namiesto tradičnej EPS peny má podšívka prilby formu otvorenej voštinovej matice vyrobenej z patentovaného termoplastického elastoméru. Spoločnosť KAV Sports tvrdí, že tento materiál je ľahší ako EPS pena a lepšie tlmí nárazové sily. A ďalšou výhodu je to, že cez túto konštrukciu ľahšie prúdi vzduch, ktorý poskytuje lepšie vetranie hlavy ako v prípade tradičných prieduchov.

3D tlačená cyklistická prilba na mieru KAV R1.

3D tlačená cyklistická prilba na mieru KAV R1 sa dá získať podporou prebiehajúcej startup kampane na portáli Kickstarter od sumy 275 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 375 dolárov. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala rozbehnúť v novembri 2021.

3D tlačená cyklistická prilba na mieru KAV R1.