Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Motorola ako prvá prináša riešenie pre 5G siete

Motorola ako prvá prináša riešenie pre 5G siete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Motorola ako prvý výrobca spája mobilných používateľov prostredníctvom siete 5G, pričom k tomu využíva vlastnú technológiu moto mods. S viac ako 10-násobnou rýchlosťou dnešnej bezdrôtovej technológie, nižšou latenciou a väčšou šírkou pásma, posilní prístup k 5G mobilným sieťam mobilnú konektivitu a radikálne vylepší zážitok z používania smartfónov.

Vďaka 5G bude využívanie smartfónov pre používateľov oveľa rýchlejšie a plynulejšie a umožní firmám, aby ich zamestnanci mohli na cestách pracovať s vyššou efektivitou a produktivitou. 5G prinesie do života dokonca nové a vzrušujúce zážitky, ktoré ešte neboli vymyslené.

Po dvoch rokoch rozširovania možností inteligentných telefónov cez lepšiu fotografiu, zvuk, životnosť batérie a podobne, Motorola odhalila plný potenciál platformy moto mods tým, že prináša na trh prvotriednu technológiu s 5G.

Uviedla mobilné zariadenie s 5G, prinášajúce nový začiatok v užívaní videa, v pripojení domácich zariadení, v práci na diaľku a v hrách v AR a vo VR. Spoločnosť Motorola sa pri dosiahnutí tohto medzníka spojila so spoločnosťou Qualcomm, pričom využívala vlajkovú loď medzi modemami – Snapdragon X50 a komponenty na báze milimetrových vĺn.

Nekonečné možnosti s 5G

Vychádzajúc z dlhej histórie v oblasti inovácií, je zámerom Motoroly dať do rúk spotrebiteľov zmysluplnú technológiu, akonáhle je pripravená, a nikdy neprestať v hľadaní nových spôsobov, ako prinášať najlepšie mobilné zariadenia na planéte. Dnes posúva mobilnú technológiu na ďalšiu úroveň, ktorá je dosiahnutá nielen transformáciou zariadení, ale aj tým, čo ju poháňa.

Sťahovanie s 5G

V súčasnosti sa všetko od jedenia, až po sledovanie filmov, odohráva za pohybu. V skutočnosti viac ako 50% mileniálov preferuje sledovanie videa na vlastnom smartfóne. So sieťou 5G, popri prekonávaní miliónov kilometrov za hodinu a pri cestovaní viac ako kedykoľvek predtým, si môžete stiahnuť najnovšiu sériu vášho obľúbeného seriálu v HD v niekoľkých minútach predtým, ako vzlietne vaše lietadlo.

Mobilné sledovanie s 5G

Počas majstrovstiev sveta sa celkovo uskutočnilo 486 miliónov pokusov na streamovanie zápasov, pričom 93 miliónov bolo neúspešných, vďaka streamovacím chybám a pomalým štartovacím časom. Na sieti 5G môžete sledovať živé zápasy bez akéhokoľvek omeškania, a zároveň sa vyhnúť davom na štadióne a sedeniu na miestach so zlým výhľadom. V budúcnosti umožní 5G aj pohlcujúce VR, takže môžete získať pohľad na svoj dvor priamo z domu.

Zdieľanie s 5G

Je veľmi dôležité, aby ste mali prístup na spoľahlivú sieť, na ktorú môžete nahrať svoje obľúbené okamihy z dovolenky. So sieťou 5G môžete rodine doma nahrať a poslať 300 fotiek z dovolenky, a to iba v čase potrebnom na vytvorenie chutného drinku Mai Tai. V budúcnosti bude 5G sieť schopná prirodzeného jazykového prekladu v reálnom čase. To vám umožní ľahko sa dohovoriť s medzinárodnými sprievodcami, hotelovými recepčnými a novými priateľmi.

Hranie s 5G

Sieť 5G znižuje sekanie a načítavanie zážitkov rozšírenej a virtuálnej reality a hladší zážitok znamená, že možnosti sú nekonečné. V roku 2019 sa predpokladá, že 40 percent amerických spotrebiteľov bude používať aplikácie rozšírenej reality na svojich mobilných zariadeniach. 5G umožní svet, kde sa budú vaše deti spoločne hrať v parku s takmer živými superhrdinami s použitím VR okuliarov.

Učenie s 5G

Viac ako 88% študentov na prvom a druhom stupni používa smartfón aspoň raz týždenne pri robení domácich úloh a 64 % vysokoškolských študentov používa smartfón pre prácu na kurzoch a školských úlohách. Študenti môžu využiť AR na cestovanie po historických monumentoch, prehrávanie si známych rečníckych prejavov, alebo v reálnom čase spolupracovať na projektoch so študentmi po celom svete.

Motorola ako prvá prináša riešenie pre 5G siete.

(Zdroj: Tlačová správa Motorola)