Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Xperia XZ3 skĺbila dokonalý dizajn s pohlcujúcimi zážitkami

Xperia XZ3 skĺbila dokonalý dizajn s pohlcujúcimi zážitkami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sony Mobile Communications („Sony Mobile“) pokračuje v konštrukčnej a dizajnovej evolúcii svojho radu Xperia a oznámila uvedenie najnovšej vlajkovej lode - Xperia XZ3, ktorá využíva to najlepšie z odborných znalostí Sony v oblasti TV, audio, zobrazovacích a herných technológií, a to všetko v elegantnom modernom prevedení.

„Naša nová vlajková loď XZ3 je nielen nádherná na pohľad, ale je aj plná špičkových Sony audiovizuálnych technológií, vďaka čomu si vysokokvalitný obsah môžete vychutnať presne tak, ako to jeho tvorcovia zamýšľali a priamo vo svojej dlani budete mať skutočne pohlcujúcu zábavu,“ povedal Hideyuki Furumi, výkonný viceprezident a vedúci predaja a marketingu spoločnosti Sony Mobile Communications.

Sony Xperia XZ3

Pohlcujúce zážitky, s ktorými budete viac vidieť, počuť a cítiť

 

Xperia XZ3 má nádherný 6-palcový QHD+ HDR OLED displej, vybavený oceňovanými Sony TV technológiami BRAVIA OLED, ktoré zobrazujú hlbšie odtiene čiernej, vyšší kontrast a ostrosť so živšími farbami a vy si tak môžete lepšie vychutnať svoje obľúbené filmy či iný obsah. A pokroková technológia X-Reality pre mobilné zariadenia prekonvertuje obsah z pôvodnej SDR kvality takmer na HDR (High Dynamic Range), takže aj keď pozeráte obsah online, môžete mať vysokokvalitné prehrávanie vo vysokom rozlíšení, širšiu farebnú škálu a vylepšený kontrast.

Úžasné zábavné efekty tiež zlepšujú vynikajúce Sony znalosti a skúsenosti s audio technológiami. Priestorové reproduktory S-Force Front Surround Sound sú teraz ešte výkonnejšie, majú až o 20% vyššiu hlasitosť ako predchádzajúci model. S funkciou Hi-Res Audio môžete počúvať hudbu tak, ako si to autor predstavoval, zatiaľ čo DSEE HX vylepší skomprimovanú hudbu na kvalitu približujúcu sa vysokému rozlíšeniu Hi-Res Audio; a LDAC sa postará o vynikajúce počúvanie cez bezdrôtové pripojenie.

A systém dynamických vibrácií vyvoláva silný hmatový vnem, ktorý vylepšuje hudobné, filmové a herné zážitky, aby ste cítili akciu vo vašich rukách a obsah oživili úplne jedinečným spôsobom.

Sony Xperia XZ3

Dokonalý dizajn a intuitívne rozhranie

 

Zakrivené 3D sklo na prednej aj zadnej strane plynule splynie s telom telefónu pre jemný a elegantný vzhľad bez okrajov, ktorý krásne odráža okolité farby zo všetkých uhlov. XZ3 pohodlne padne do ruky, a to vďaka rozšírenej obrazovke s pomerom strán 18:9, ktorá je orámovaná takmer bezfazetovým okrajom.

A najmä, tenký 3mm hliníkový rám smartfónu XZ3 nerobí kompromisy v odolnosti na úkor vzhľadu a dopĺňa ho Corning Gorilla Glass 5 a vodeodolnosťou s certifikáciou podľa normy IP65/IP68. A navyše je na výber v štyroch nádherných farbách s úžasnou povrchovou úpravou, čím skvele doplní váš individuálny štýl: čierna Black, strieborná White Silver, zelená Forest Green a červená Bordeaux Red.

XZ3 taktiež predstavuje nové užívateľsky príjemné rozhranie Side Sense, ktoré využíva AI, vďaka ktorej poskytuje jednoduchý a pohodlný prístup k vašim obľúbeným aplikáciám. Stačí dva razy ťuknúť na ktorejkoľvek strane vašej XZ3 a ona šikovne odhadne a zobrazí aplikácie, ktoré budete chcieť použiť a budete ich mať na dosah bez toho, aby ste ich museli vyhľadávať posúvaním sa nahor či nadol. Pri navrhovaní Side Sense sa myslelo na veľké displeje a rozhranie ponúka jednoduchú obsluhu aj jednou rukou.

Sony Xperia XZ3

Pokrokový fotoaparát Motion Eye a AI v smartfóne Xperia

 

XZ3 prináša novú funkciu spustenia Smart launch s AI, ktorá okamžite zapne váš fotoaparát, hneď ako svoj telefón budete držať na šírku, vďaka čomu vám nikdy nič neujde. Smart launch, spolu s existujúcimi AI vrátane Superior Auto, prediktívnym snímaním, prediktívnym automatickým zaostrovaním a snímaním úsmevu sa postarajú o to, aby ste s fotoaparátom XZ3 mali čo najväčšiu šancu na skvelý záber. A, samozrejme, len Sony fotoaparát Motion Eye vám ponúkne 4K HDR obrazové nahrávanie pre videá v profesionálnej kvalite a Full HD super spomalené nahrávanie, zachytávajúce 960 snímok za sekundu, sa postará o dramatické zábery.

Hlavný 19MP fotoaparát dopĺňa špičkový predný 13MP fotoaparát, s ktorým môžete robiť krásne a vylepšené selfie portréty so skvelými efektmi rozostrenia pre vaše kreatívne snímky. A okrem toho je tu aj špičkový 3D Creator, s ktorým teraz užívatelia môžu svoje snímky z predného či zadného fotoaparátu, doplniť o výrazy tváre, vďaka čomu budú ešte živšie.

Sony Xperia XZ3

Silný výkon

 

Vďaka špičkovej mobilnej platforme Qualcomm Snapdragon 845 majú užívatelia XZ3 prístup k najrýchlejším maximálnym rýchlostiam pripojenia na svete - 1.2Gbps. A tento pohlcujúci špičkový zážitok môže vydržať aj celý deň vďaka niekoľkým užitočným funkciám batérie ako sú Smart Stamina, režim STAMINA, plus Battery Care a technológii adaptívneho nabíjania Qnovo, ktoré pomôžu udržať dobrý stav batérie, čím predĺžia jej celkovú životnosť.

Príslušenstvo

 

K dispozícii bude aj rad štýlových doplnkov – ako je Style Cover Touch SCTH70 a Style Cover Stand SCSH70 v príslušných farebných prevedeniach. Dostupné budú aj:

• bezdrôtová nabíjacia stanica Wireless Charging Dock WCH20
• otvorené stereo slúchadlá do ucha STH40D Open-ear Stereo Headset STH40D
• 2-smerná štýlová USB Audio & Bluetooth náhlavná súprava SBH90C
• 2-way Style USB Audio & Bluetooth Headset SBH90C
• kábel USB Type-C 2-in-1 Cable EC270

Dostupnosť

 

Xperia XZ3 bude dostupná na vybraných trhoch od konca septembra 2018 a bude medzi prvými zariadeniami, ktoré budú dodávané s najnovšou verziou Android 9 Pie. Predobjednávky budú pre novú vlajkovú loď Sony spustené v septembri prostredníctvom vybraných predajných kanálov, cez ktoré zákazníci získajú aj videohru PlayStation 4 Call of Duty: Black Ops 4 (táto ponuka platí do vypredania zásob). Predobjednávky pre XZ3 budú dostupné od 17. septembra 2018.

Sony Xperia XZ3

(Zdroj: Tlačová správa Sony)