Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Galaxy A7: Smartfón strednej triedy, no s trojitým fotoaparátom

Galaxy A7: Smartfón strednej triedy, no s trojitým fotoaparátom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 9. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca Samsung si pre nás na jeseň prichystal malé prekvapenie v podobe smartfónu Galaxy A7. Tento model strednej triedy chce očariť svojimi fotografickými schopnosťami, ktoré nadobudol najmä vďaka trojitému zadnému fotoaparátu s pôsobivým rozlíšením 24 megapixlov a svetelnosťou F / 2.0.

Dostupný smartfón Galaxy A7 má za cieľ priniesť fanúšikom fotografovania funkcie, na ktoré sú skôr zvyknutí z drahších vlajkových lodí. Je to dobrý krok smerom k tým, ktorí nepotrebujú nablýskaný x-krát zaoblený displej, super-mega spomalené videá a rozlíšenie, ktoré ani poriadne nevyužijú. Väčšina ľudí totiž jednoducho túži len po tom, aby ich fotky z mobilu vyzerali čo najlepšie.

Smartfón Samsung Galaxy A7.

A tu prichádza sila Galaxy A7, pretože dokáže prekonať i samotnú vlajkovú loď Galaxy S9. Na zadnej strane má totiž až tri fotoaparáty. Prvý je 8 megapixlový ultraširoký so 120 stupňovým uhlom a so svetelnosťou F / 2.4, druhý je hlavný s rozlíšením 24 megapixlov a clonou F / 1.7 a tretí má 5 megapixlov, clonu F / 2.2 a môže poslúžiť pre hĺbku ostrosti pri portrétoch. Predná kamera sa tiež nemá za čo hanbiť a dokazuje, že trend selfie stále neutícha. V A7čke má rovno 24 megapixlov s F / 2.0 a LED bleskom, dokáže pridať hĺbku ostrosti a napodobniť štúdiové osvetlenie.

Smartfón Samsung Galaxy A7.

Okrem fotoaparátov vyzerá byť Galaxy A7 celkom bežným smartfónom. Operačný systém Android 8.0 poháňa 8 jadrový procesor spolu so 4 GB RAM. Aplikácie sa dajú ukladať na 64 GB interné úložisko, zatiaľ čo batéria prináša štandardnú kapacitu 3 300 mAh. Super AMOLED displej s uhlopriečkou 6 palcov má rozlíšenie 1080 x 2220. Samsung nezabudol dodať ani svojho digitálneho asistenta Bixby.

Do Európy by mali smartfóny Galaxy A7 doraziť niekedy na jeseň. Výrobca však zatiaľ neuviedol cenu ani presnú dostupnosť.

Smartfón Samsung Galaxy A7.