Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Oppo ukazuje budúci smartfón s modulom výsuvného fotoaparátu

Oppo ukazuje budúci smartfón s modulom výsuvného fotoaparátu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca smartfónov Oppo je známy tým, že sa vždy rád pochváli technológiami, na ktorých jeho vývojári pracujú, najmä pokiaľ ide o fotoaparáty v smartfóne. Nie je tomu inak ani teraz, keď spoločnosť Oppo v krátkom videu na Twitteri predstavila smartfón s výsuvným objektívom.

Medzi hlavné inovácie v oblasti mobilných fotoaparátov, ktoré sme už predtým videli od spoločnosti Oppo, patrí mechanizmus, ktorý zo zadnej strany smartfónu Find X vysunie fotoaparáty, alebo objektív s 10-násobným bezstratovým priblížením či predná selfie kamera ukrytá pod displejom. Aj keď to nie je bližšie špecifikované, najnovší vývoj by mohol mobilným fotografom poskytnúť väčší rozsah priblíženia a zároveň udržať smartfón pomerne plochý, keď sa fotoaparát nepoužíva.

Spoločnosť Oppo naznačuje, že viac odhalí na svojom nadchádzajúcom dni inovácií. Zatiaľ je známe, že patentovaný výsuvný modul obsahuje 50 mm ekvivalentný objektív so svetelnosťou F2,4 a je spárovaný s 1 / 1,56-palcovým obrazovým snímačom. To je rovnaká veľkosť akú má 50-megapixelový snímač Sony IMX 766, ktorý sa nachádza v prémiovom smartfóne Oppo Find X3 Pro. Zdá sa, že jednotka je tiež odolná voči vode, a že by sa pri zistení pádu mohla sama stiahnuť do tela telefónu.

Nepadlo žiadne slovo o tom, kedy alebo či vôbec sa tento vývoj prenesie do komerčne dostupného smartfónu. No spoločnosť Oppo dosahuje v tomto smere dosť dobré výsledky, takže modul výsuvného fotoaparátu by sa na zadnej strane smartfónu Oppo mohol objaviť už v blízkej budúcnosti. Kým sa toho dočkáme, pozrite si krátke video uverejnené na Twitteri.

Spoločnosť Oppo pracuje na výsuvnom module fotoaparátu pre budúce smartfóny.