Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vyhrievané vložky Polar Plug fungujú s existujúcimi rukoväťami bicykla

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 2. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Počas jazdy na bicykli určite nemá nikto rád skrehnuté a chladné ruky a preto existujú aj vyhrievané rukoväte riadidiel. No čo ak jazdec uprednostňuje svoje súčasné rukoväte? Stále môže, pretože k dispozícii je novo navrhnutý systém vyhrievaných vložiek Polar Plug.

Vyhrievací systém riadidiel Polar Plug, ktorý funguje s existujúcimi rukoväťami bicykla, pozostáva z dvoch valcových modulov, ktoré sa vkladajú do dvoch koncov riadidiel, namiesto existujúcich zástrčiek. To znamená, že vyhrievacie vložky končia takmer úplne vo vnútri tyče, priamo pod existujúcimi rukoväťami, ktoré sa tak nemusia vymieňať.

Vyhrievací systém riadidiel Polar Plug, ktorý funguje s existujúcimi rukoväťami bicykla.

Každá jednotka obsahuje elektrické vykurovacie teleso a lítiovú batériu, spolu s vypínačom, ktorý vyčnieva na vonkajšom konci. Jediným stlačením tohto tlačidla sa vyhrievanie zapne, čo spôsobí, že sa začne vyžarovať teplo cez trubicu riadidiel až do gumenej rukoväte. Vývojári tvrdia, že modul môže dosiahnuť teplotu 100 až 105 ° C, čo spôsobí, že vonkajší povrch rukovätí sa v priebehu 15 minút zohreje na teplotu až 40 ° C.

Vyhrievací systém riadidiel Polar Plug, ktorý funguje s existujúcimi rukoväťami bicykla.

Integrovaný senzor monitoruje vnútornú teplotu, no nielenže zvyšuje výkon za obzvlášť chladných podmienok, ale tiež udržuje všetko tak, aby rukoväte bicykla neboli príliš horúce. Tento systém je údajne kompatibilný s plochými riadidlami vyrobenými z hliníka alebo uhlíkových vlákien, pokiaľ ich vnútorný priemer nie je väčší ako 17,5 milimetra. Jedno 2-hodinové nabitie batérií cez USB by malo údajne zaistiť výdrž až päť hodín používania. Toto číslo sa bude zjavne líšiť v závislosti od teploty okolia.

Vyhrievací systém Polar Plug je momentálne k dispozícii prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter za najmenej 99 dolárov. Maloobchodná cena po skončení kampane sa bude pohybovať v rozmedzí od 150 do 200 dolárov.

Vyhrievací systém riadidiel Polar Plug, ktorý funguje s existujúcimi rukoväťami bicykla.