Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Drony Magenta 5G poskytnú priamy prenos zo športových udalostí

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj keď sú preteky dronov ako televízny šport čoraz obľúbenejšie, zrnité a trhajúce video z palubných kamier dronov si vyžaduje zlepšenie. Spoločnosť T-Mobile a organizácia Drone Racing League (DRL) sa preto rozhodli tento problém vyriešiť novým pretekárskym dronom Magenta 5G.

Dron Magenta 5G je kompaktná kvadrokoptéra, ktorá si prináša ťah viac ako 2,4 kilogramu. Na jedno nabitie lítium-polymérovej batérie má pritom čas letu päť minút, čo by údajne malo byť dostatočné na to, aby dron preletel celú kilometrovú dráhu rýchlosťou viac ako 96,5 km/h.

Kvadrokoptéra je vybavená 5G modulom spolu s FPV kamerami (pohľad z prvej osoby) s rozlíšením HD. Video sa z nich bude v reálnom čase streamovať vysielateľom prostredníctvom bezdrôtovej siete 5G spoločnosti T-Mobile, aby bolo možné tieto zábery zahrnúť do priameho prenosu pretekov dronov počas sezóny DRL 2021-2022.

Dron Magenta 5G.

Tento dron by sa však dal využiť aj pri iných športoch. V skutočnosti sa jeho prvý verejný let sa uskutoční 12. augusta v meste Dyersville v americkom štáte Iowa, keď bude použitý v televíznom pokrytí hlavnej baseballovej ligy „MLB at Field of Dreams“ sponzorovanej spoločnosťou T-Mobile. Namiesto nakrúcania samotného zápasu však dron namiesto toho poskytne divákom živý pohľad na okolité kukuričné polia, vletí na štadión a nakoniec preletí ponad ihrisko MLB.

Ako náhle bude technológia dronu Magenta 5G ďalej vyvíjaná, môže byť použitá aj na poskytnutie kvalitnejších FPV videí pre pilotov pretekárskych dronov. V súčasnej dobe, s cieľom udržať latenciu na minime, piloti lietajú so svojimi dronmi pomocou videa v relatívne nízkej kvalite, ktoré sa do ich FPV okuliarov prenáša prostredníctvom analógových rádiových signálov.

Dron Magenta 5G.