Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovšie 3D tlačené lyžiarske okuliare Smith sadnú presne na vašu tvár

Najnovšie 3D tlačené lyžiarske okuliare Smith sadnú presne na vašu tvár
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 11. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ako je to v prípade takmer každého športového oblečenia, je dôležité, aby lyžiarske okuliare dobre sedeli na tvári nositeľa. Výrobca outdoorového vybavenia Smith posúva tento koncept do extrému s lyžiarskymi okuliarmi, ktoré sú na mieru 3D vytlačené tak, aby sa prispôsobili tvári každého klienta.

Kupujúci lyžiarskych okuliarov s názvom I/O MAG Imprint 3D začínajú výberom remienka a dvoch vymeniteľných sklíčok na webovej stránke spoločnosti Smith. Po zadaní objednávky dostane jedinečný kód, spolu s pokynmi na stiahnutie aplikácie pre operačný systém iOS. Pomocou tejto aplikácie a fotoaparátu iPhonu alebo iPadu si potom doma sám vykoná 3D skenovanie svojej tváre.

3D tlačené lyžiarske okuliare na mieru Smith I/O MAG Imprint 3D.

Údaje zo skenovania následne spoločnosť Smith použije na 3D tlač rámu okuliarov. Tvárová obruba tohto rámu je tak údajne prispôsobená presným obrysom tváre klienta. Po dokončení procesu montáže sú hotové lyžiarske okuliare odoslané kupujúcemu. Celý proces pritom trvá 14 pracovných dní.

3D tlačené lyžiarske okuliare na mieru Smith I/O MAG Imprint 3D.

Podľa spoločnosti Smith majú tieto 3D tlačené lyžiarske okuliare na mieru oveľa menej tlakových bodov, únikov vzduchu a únikov svetla ako bežné modely. To znamená, že remienok môže byť ponechaný podstatne voľnejší, aby sa zvýšil komfort pri nosení. Navyše, keďže sa okuliare nespoliehajú len na penu, aby dobre sedeli na tvári, použije sa menej tohto materiálu. Výrobca tiež tvrdí, že poskytujú širšie zorné pole, pretože sklíčko môže sedieť bližšie k tvári nositeľa.

3D tlačené lyžiarske okuliare na mieru Smith I/O MAG Imprint 3D.

No nové 3D tlačené lyžiarske okuliare na mieru Smith I/O MAG Imprint 3D vôbec nie sú lacné. Predávajú sa v bielej alebo čiernej farbe za cenu až 450 dolárov. K dispozícii sú na výber ochranné sklá vo viacerých farebných prevedeniach.