Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný odsávač pár AirHood udrží kuchyňu bez dymu a mastnoty

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ventilácia v kuchyni je dôležitá, no často nie je na dostatočnej úrovni. Riešením by však mohol byť napríklad aj nový prenosný odsávač pár s názvom AirHood, ktorý sa dá umiestniť na kuchynskú linku, aby účinne odvádzal mastnotu a dym zo vzduchu pri varení.

Vstavaný odsávač pár je v moderných kuchyniach nevyhnutnosťou, ale inštalovať ho do staršieho domu alebo existujúcej budovy, je náročná úloha. Zlé vetranie počas varenia môže spúšťať dymové hlásiče, zanechávať zápach či spôsobiť usadzovanie mastnoty na povrchoch. Čo je najhoršie, môže to viesť aj k širokému spektru potenciálnych zdravotných problémov.

Prenosný odsávač pár AirHood.

Francúzski vývojári preto navrhli prenosný odsávač pár AirHood, aby všetkým týmto problémom čelil. Zariadenie pripomínajúce štýlový reproduktor s výškou 22 cm možno umiestniť vedľa varnej dosky, kde jeho výkonný ventilátor nasaje výpary a dym skôr, ako sa dostanú príliš ďaleko. Tento dym najprv prejde cez olejový filter, ktorý zachytí tuk a mastnotu, a potom cez filter s aktívnym uhlím, ktorý odstráni pevné častice. Prefiltrovaný vzduch sa potom vyfukuje cez difúzor v zadnej časti.

Prenosný odsávač pár AirHood.

Olejový filter sa dá ľahko umývať ručne alebo v umývačke riadu, zatiaľ čo filtre s aktívnym uhlím sa dajú vymeniť, pričom každý z nich údajne vydrží až 120 hodín varenia. AirHood sa dodáva s tromi nastaveniami rýchlosti ventilátora, rukoväťou na jednoduché prenášanie a možnosťou výberu káblového alebo bezdrôtového modelu. Voliteľná predlžovacia nožička dokáže zariadenie zdvihnúť o 5 cm, takže môže „nakuknúť“ aj cez okraj väčších hrncov, woku alebo tlakových hrncov.

Prenosný odsávač pár AirHood.

Prenosný odsávač pár AirHood sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter. Cena káblového modelu je 99 dolárov a balenie zahŕňa odsávač, jeden olejový filter a päť filtrov s aktívnym uhlím. Bezdrôtový model stojí 109 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánu, prenosný odsávač pár by sa mal začať dodávať podporovateľom v októbri tohto roka.