Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný projektor kombinuje Full HD obraz so zvukom Harman Kardon

Prenosný projektor kombinuje Full HD obraz so zvukom Harman Kardon
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Americká startup spoločnosť Nomvdic predstavila prenosný Bluetooth reproduktor so zvukom Harman Kardon. Je pritom vybavený vysúvacou hornou časťou, ktorá premieta Full HD obraz na blízku stenu alebo plátno.

Model Nomvdic X300 má vzhľad štylizovaného stolného gitarového zosilňovača, pričom meria 276 x 165 x 157 milimetrov a váži 2,8 kilogramu. Stojí na troch kovových hrotoch s kruhovými podložkami - dvoch vpredu a jednej vzadu. Na paneli medenej farby v hornej časti sa nachádza vysúvacie zrkadlo, ktoré smeruje obraz vrhaný z DLP projektora vo vnútri zariadenia na stenu alebo plátno oproti, no môže vysunúť a premietať obsah aj na strop.

Výrobca uvádza, že používatelia sa môžu tešiť na 100-palcový (254 cm) obraz s rozlíšením 1 920 x 1 080 pixelov, s podporou 125 % farebnej škály Rec.709 a s dynamickým kontrastom 3 000 000 : 1. Svetelný zdroj RGB LED má životnosť až 30 000 hodín prevádzky, no jas 700 ANSI lúmenov znamená, že projekčná jednotka nebude môcť konkurovať jasnému okolitému osvetleniu, takže najlepšie výsledky prinesie nastavenie v zatienených priestoroch.

Prenosný Full HD projektor Nomvdic X300.

Príjemným spestrením je panel rozhrania v hornej doske s veľkými ovládacími gombíkmi a prepínačmi na nastavenie zaostrenia, horizontálneho / vertikálneho lichobežníkového skreslenia a korekcie štyroch rohov.

Zariadenie sa dodáva so 16 GB internej pamäte, ale nie je tu žiadna zmienka o operačnom systéme, ako je napríklad Android TV. K dispozícii je jeden port HDMI 1.4 na pripojenie káblov k multimediálnym zariadeniam a port USB typu A, ktorý môže napájať streamovacie zariadenia typu Amazon a Roku alebo poskytovať priame pripojenie k zariadeniu Nintendo Switch na hranie hier na veľkej obrazovke na terase alebo v kempe. A nezvyčajné je pre takéto inteligentné projektory, že tím dizajnérov zahrnul aj slot na kartu microSD.

Prenosný Full HD projektor Nomvdic X300.

Bezdrôtové premietanie alebo zrkadlenie obrazovky je možné prostredníctvom Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.2 na streamovanie hudby do zariadenia alebo na bezdrôtový výstup do Bluetooth slúchadiel. Sprievodná mobilná aplikácia umožní ovládanie projektora / BT reproduktora zo spárovaného smartfónu.

Zvukový systém Harman Kardon nainštalovaný v projektore dokáže spestriť filmové večery a model X300 sa dodáva s dvoma 8-wattovými reproduktorovými kockami poháňanými 30-wattovým zosilňovačom triedy D, z ktorých každý má výškový a basový reproduktor a pasívne meniče. K dispozícii je aj 3,5 mm audio konektor na počúvanie cez slúchadlá.

Prenosný Full HD projektor Nomvdic X300.

A namiesto toho, aby ste museli hľadať elektrickú zásuvku na napájanie projektora na terase, X300 sa dodáva s veľkorysou 10 000 mAh batériou, ktorá na jedno nabitie vydrží až 2 hodiny sledovania videa pri vysokej hlasitosti alebo 3 hodiny v režime šetrenia batérie. Ak sa zariadenie používa len ako reproduktor, poslucháči sa môžu tešiť až na 6 hodín prehrávania hudby na jedno nabitie.

Prenosný Full HD projektor Nomvdic X300 sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Indiegogo od 899 dolárov (862 euro). Ak všetko pôjde podľa plánu výrobcu, začiatok dodávok sa odhaduje na september.

Prenosný Full HD projektor Nomvdic X300.