Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MicroBOOM umožní sólo kameramanom nakrúcať rozhovory s mikrofónom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Boom mikrofóny sú skvelé na nakrúcanie rozhovorov na cestách, ale zvyčajne ich musí držať špecializovaný zvukár, ktorý stojí vedľa kameramana. Teleskopická tyč MicroBOOM je odlišná v tom, že sa montuje priamo ku kamere, čo umožňuje iba jednej osobe nakrúcať rozhovor.

Teleskopická tyč MicroBOOM, ktorú vyrába americká spoločnosť Zacuto, je navrhnutá na použitie so zariadeniami pre smartfóny, videokamery, digitálne zrkadlovky, fotoaparátmi ENG (elektronický zber správ), filmovými kamerami alebo s čímkoľvek iným, čo nakrúca video.

Teleskopická tyč pre mikrofón Zacuto MicroBOOM.

MicroBOOM je v podstate teleskopická tyč, ktorá je vyrobená z uhlíkových vlákien a má vnútorne vedený audio kábel, ktorý vstupuje na jednom konci dnu a na druhom von. Tyč sa dá predĺžiť z 356 až na 889 milimetrov a nastaviť v akomkoľvek uhle, ktorý najlepšie funguje.

Teleskopická tyč pre mikrofón Zacuto MicroBOOM.

Tyč má váhu len 170 gramov, samozrejme bez mikrofónu, ktorý dodáva používateľ. Fungovať by pritom mala akákoľvek značka alebo model mikrofónu, ak má 3,5 mm konektor a váži maximálne 60 gramov. V ideálnom prípade by mal mať mikrofón váhu približne 40 gramov. MicroBOOM sa rýchlo upevňuje na kameru pomocou používateľom dodanej koľajnice typu NATO. Ak jeho kamera či fotoaparát nie sú kompatibilné s NATO, spoločnosť Zacuto dodá adaptér.

Teleskopická tyč pre mikrofón Zacuto MicroBOOM.

Teleskopická tyč pre mikrofón Zacuto MicroBOOM je teraz k dispozícii na predbežnú objednávky prostredníctvom webovej stránky výrobcu za cenu 125 dolárov (približne 116 euro). Po skončení uvádzacej akcie sa cena zvýši na 165 dolárov (okolo 153 euro).