Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 308

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Potom, ako sa do pozornosti a priazne spotrebiteľov dostali bezzrkadlové fotoaparáty, začali výrobcovia chrliť jeden model za druhým. Na jedno zaujímavé zariadenie v tomto smere stavil aj producent fotoaparátov Yashica. Jeho model sa však vyznačuje naozaj miniatúrnymi rozmermi, no dokáže pritom súperiť aj s väčšími fotoaparátmi. Je taký malý, že sa zmestí priamo do dlane. A niektorým sa môže podobať na jednu zo známych akčných kamier.

Fotoaparát Micro Mirrorless Yashica - I'm Back je označovaný ako najmenší bezzrkadlový fotoaparát na svete. Jeho rozmery bez objektívu sú pritom len 77 na 50 milimetrov. No vývojárom sa podarilo do tak drobného tela vtesnať takmer pol palcový CMOS snímač Sony IMX117, ktorý má rozlíšenie 12 megapixelov. Fotoaparát môže nakrúcať aj video, v rozlíšení 4K UHD, pri rýchlosti 24 snímok za sekundu. Citlivosť na svetlo je o niečo slabšia. Pohybuje sa od ISO 100 až do ISO 3200. No systém využíva výhody automatického vyváženia bielej a automatickej expozície. Vzadu sa nachádza dvoj palcový kĺbový dotykový displej na náhľady záberov. Na boku je výstup HDMI, na priame pripojenie k televízoru alebo počítaču, ako aj slot na kartu microSD a port USB-C, zatiaľ čo pripojenie Wi-Fi umožňuje bezdrôtový prenos súborov. K dispozícii je aj trojica objektívov s manuálnym zaostrovaním.

Zaujímavý systém domácej posilňovne IM.GYM-3000 je navrhnutý tak, aby vyhovoval všetkým nadšencom fitness, od začiatočníkov až po pokročilých. Prináša im pritom komplexný zážitok z cvičenia, bez potreby používania viacerých objemných strojov. Od silového tréningu po kardio a všetko medzi tým. Systém poskytne širokú škálu cvičení na efektívne zacielenie sa na rôzne svalové skupiny. S nastaviteľnými úrovňami odporu a rôznymi nástavcami si používatelia môžu prispôsobiť svoje tréningy tak, aby vyhovovali ich individuálnym potrebám a preferenciám. Vďaka vstavaným senzorom a možnostiam pripojenia môžu používatelia sledovať svoj pokrok v reálnom čase, monitorovať svoju srdcovú frekvenciu a dokonca streamovať tréningové kurzy alebo návody priamo do konzoly.